Ana Sayfa Apple101 WhatsApp ile Artık Görüntülü Arama Yapmak Mümkün

WhatsApp ile Artık Görüntülü Arama Yapmak Mümkün

1

Geçtiğimiz haftaki GIF gelişmesi üzerine WhatsApp bu hafta da “görüntülü arama” özelliğini bugünden itibaren kullanıcılarına sunuyor. Yani artık iPhone’da FaceTime, Skype, Hangout gibi servislere ek olarak görüntülü görüşme için WhatsApp’ı da kullanabileceğiz.

whatsapp-icon.jpg

WhatsApp ile görüntülü görüşme yapılabilmesinin en önemli avantajı, iPhone dışındaki cihazlarla da kolaylıkla görüntülü görüşme yapılabilmesi.

iPhone ve iPad sahipleri arasında FaceTime her ne kadar en sık kullanılan görüntülü görüşme uygulaması olsa da, Android kullanıcılarını bu şekilde arayamama çok önemli bir problemdi.

Bugünden itibaren birebir yapılan sohbetlerde artık sağ üstte çıkan yeni görüntülü arama ikonuna tıklayarak görüşmeyi kolayca başlatmak mümkün.

sihirli-elma-whatsapp-video-gorusme-1.jpg

Sabah yaptığım ilk denemelerde bir sorunla karşılaşmadım, ve ilk bağlantının biraz geç kurulması veya ilk saniyelerde kalitenin düşük olması dışında ciddi bir sorun yaşamadım.

Hoşuma giden bir konu da, görüntülü görüşme yaparken ekranın sol üst kısmındaki “geri” düğmesine dokunarak görüntüyü küçültebilmek oldu.

sihirli-elma-whatsapp-video-gorusme-2.jpg

Bu şekilde hem görüşmeye devam etmek hem de WhatsApp yazışmalarına göz atmak da mümkün olabiliyor.

FaceTime her ne kadar iPhone ve iPad kullananlar arasında popüler olsa da, WhatsApp’ın buradaki büyük pazardan önemli ölçüde pay çalmak isteyeceğini ve başaracağına inanıyorum.

Ayrıca 1 milyar iOS cihaz olmasına rağmen, çok daha büyük bir pazar olan Android pazarını da düşünürsek, görüntülü görüşme konusunda WhatsApp’ın kısa sürede çok daha büyük bir kitleye ulaşacağını ve özellikle de Android pazarında ilk tercih olması sürpriz olmaz.

Bağlantı kalitesi, hızı ve arama pratikliği bu servislerin kullanımını belirleyecek olan kriterler diye düşünüyorum.

Siz bu yeni özelliği denediniz mi? WhatsApp’ın görüntülü görüşme özelliğini nasıl buldunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Whatsapp mesajlaşmadaki liderliğini görüntülü konuşmada da kazanacaktır. Bence apple bu alanda bir atılım yaparak facetime uygulamasını android mağazasına ekleyerek facetimei sadece apple cihazları kullanımı dışına cıkartabilir. sonuçta iphoneda iphona her nekadar facetime kullanılabilsede android cihazlı kişiler ile görüşmek istediğimizde bu genelde facebook messanger tango skype gibi uygulamaları kullanmak zorunda kalınıyor bu yüzden facetime androide de gelmeli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz