Ana Sayfa Apple Kodlama Meraklılarına: Swift Playgrounds yeni 3.Modül ile güncellendi, Kodlama Atölyeleri 5-11 Aralık’ta...

Kodlama Meraklılarına: Swift Playgrounds yeni 3.Modül ile güncellendi, Kodlama Atölyeleri 5-11 Aralık’ta Apple’da!

0

Apple kodlamayı daha geniş kitlelere ulaştırmaya kararlı. Swift Playgrounds’a eklenen yeni bölümlere ek olarak, Apple 5-11 Aralık tarihlerinde tüm Apple mağazalarında kodlama atölyeleri yapacağını duyurdu.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-1.jpg

Learn to Code 3: Putting it Together

Swift Playgrounds adlı uygulamaya daha önce değinmiş, kodlama öğrenmek isteyenler veya küçük yaşta çocuklarını kodlama ile tanıştırmak isteyenler için ne kadar güzel bir kaynak olduğundan bahsetmiştim. Şimdiye kadar 2 ana bölümü olan bu uygulamaya üçüncü bir bölüm daha eklenmiş oldu.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-6.jpg

“Putting it Together” adlı bölüm temelleri öğreten ilk 2 bölümden farklı olarak daha detaylı programlama yetkinliklerini öğrenmek isteyenler için tasarlanmış. Ayrıca ilk 2 bölüm de güncellenmiş.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-7.jpg

Bunlara ek olarak Apple her ay 1-2 ufak bölümcükler de yayınlayarak sadece ders değil, problem çözme ve pratik yapmayı da teşvik ediyor.

Bir de bu sürümde Playgrounds bildirim göndermek için izin de istiyor. Muhtemelen Apple bazı konularda hatırlatma da yapmak isteyecek. 🙂

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-5.jpg

Kodlama Atölyeleri 5-11 Aralık’ta

Apple ayrıca 5-11 Aralık tarihlerinde tüm Apple mağazalarında Kodlama Saati atölyeleri düzenleyecek. Apple’ın web sitesinden tıpkı diğer atölyelerde olduğu gibi önden kayıt yaptırıp bu atölyelere ücretsiz olarak katılmak mümkün olacak.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-2.jpg

487 Apple mağazasının tümünde düzenlenecek olan bu etkinliklerde Code.org’un programlama dersleri aracılığıyla bilgisayar bilimlerine ilişkin temel bilgiler öğretiliyor olacak.

Ancak ben kontrol ettiğimde duyurunun üzerinden 1 hafta geçmiş olmasına rağmen Türkiye’deki Apple mağazalarında hala atölyelerin kayıt ekranlarının açılmadığını görüyorum.

Kayıt yaptırmak için Apple’ın web sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-8.jpg

ABD’de ise atölyeler görünüyor ve kayıt yapılabiliyor.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-9.jpg

Umuyorum kısa süre sonra bu atölyeler Türkiye’deki mağazalar için de aktif hale gelir ve kayıt yaptırılabilir.

Aslında bu yazıyı geçtiğimiz hafta sonu yazmayı planlıyordum, ancak konuyu derinlemesine inceleme şansım olmadığı ve kodlama atölyeleri için de biraz daha zaman olduğu için biraz geciktirdim. Kusura bakmayın. 🙂

sihirli-elma-swift-playgrounds-1.png

Ayrıca Swift Playgrounds uygulamanızı da güncellemeyi unutmayın. Eğer henüz indirip göz atmadıysanız da aşağıdaki butona tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Swift Playgrounds şu sadece şu iPad’lerde çalışıyor:

  • Tüm iPad Air modelleri
  • Tüm iPad Pro modelleri
  • iPad mini 2 ve daha yenileri

sihirli-elma-download-apple-store.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz