Ana Sayfa iPhone Karanlıkta yere düşmüş bir iPhone’u bulmanın en kolay yolu nedir?

Karanlıkta yere düşmüş bir iPhone’u bulmanın en kolay yolu nedir?

2

Yerini bulamadığımız iPhone’umuzu bulmak için bir arkadaşımızdan kendi telefonumuzu aramasını istemek genelde ilk akla gelen ve en pratik çözümlerden biri. Ama tek başımıza olduğumuz durumlarda da iPhone’umuzu bulmanın daha kolay bir yolu var.

Bir Apple Watch sahibiysek, Watch üzerindeki Denetim Merkezi üzerinden iPhone’umuza ping atabiliyor, yani sesi kısılmış bile olsa ses çıkartmasını sağlayabiliyoruz. Peki ya sesin yetersiz geleceği, karanlık bir ortamdaysak ne yapacağız?

Watch üzerindeki “ping” düğmesine basılı tuttuğumuzda iPhone sadece ses çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda arka tarafındaki flaş 5 defa parlıyor.

watch-ping.png

Eğer flaşı göremediysek, sesi duyamadıysak bir defa daha düğmeye basılı tutuyoruz ve bulana kadar bu şekilde aramaya devam edebiliyoruz.

Bu özellik, muhtemelen erişebilirlik düşünülerek eklenmiş gibi görünüyor.

Sadece Apple Watch kullananların kullanabileceği, küçük ama faydalı bir detay olduğu için Sihirli Elma’da paylaşmak istedim. Umarım iPhone’umuzu bu şekilde bulmak zorunda kalmayız. 🙂

watch-ping-iphone-flash.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz