Ana Sayfa Aksesuar AirPods Kulaklıklarından Birini Kaybedince Apple’dan Tek Olarak Satın Almak Mümkün

AirPods Kulaklıklarından Birini Kaybedince Apple’dan Tek Olarak Satın Almak Mümkün

8

Apple’ın beklenen kablosuz kulaklıkları olan AirPods sonunda önceki gün satışa çıktı. Kablolardan uzak durmaya çalışanlar için nefis bir ürün olmasına rağmen, kablosuz olması sebebiyle kulaklıkların kaybolma riski de ortaya çıkmış oldu.

airpods-1.png

Eğer AirPods kulaklıkarını aldıysanız, ama bir şanssızlık eseri kulaklıklardan bir tanesini kaybettiyseniz ağlamaya başlayabilirsiniz. 🙂 En azından yeni bir AirPods alıp açlışan kulaklığı çöpe atmamıza gerek kalmıyor, Apple kaybettiğimiz kulaklığı yeniden satın almamıza izin veriyor, ancak elbette güzel bir ücret karşılığında…

AirPods’un Tek Kulaklığı Ne Kadar?

ABD’de $159’a satılan AirPods’un tek bir kulaklığını satın almak istediğimizde ödememiz gereken tutar $69. Yani iki kulaklık ve bir şarj kutusundan oluan asıl paketin yaklaşık %43’ü kadar.

airpods-warranty-usa2.png

Benzer şekilde, eğer şarj kutusunu da kaybedersek onun da fiyatı $69.

Gelecekte ise AirPods’un pilini değiştirmek istediğimizde ödememiz gereken tutar garantisi devam ediyorsa $49, garantisi bittiyse $69.

Apple’ın servis politikasıyla ilgili bilgiler ve fiyatlar resmi sitesinde detaylı olarak anlatılıyor.

airpods-100681241-large.jpg

Türkiye’de Pil Değişimi veya Tekli AirPods Satın Alınabiliyor mu?

Apple’ın Türkiye servis fiyatlandırması sayfasında ise ABD’den farklı olarak AirPods’a özel bir bölüm ayrılmamış. iPhone servis ücretlerinin alt kısmında AirPods yeni bir satır olarak eklenmiş sadece.

Buradaki bilgiye göre AirPods’un:

  • Ekran onarımı YOK (Apple’ın burada ne ifade etmek istediğini anlayamadım)
  • Pil servisi 169 TL
  • Garanti kapsamı dışında servis ücreti YOK

airpods-warranty-tr2.png

Bu sayfadan yapılabilecek çıkarım, Apple’ın şu anda Türkiye’de tekli AirPods’u satmadığı veya garanti kapsamı dışında bir onarım veya pil değişimi yapmadığı.

Ancak ilerleyen dönemde güncellenir mi, ya da bir değişiklik olur mu bilemiyorum. En yakın tahminim ise, Apple’ın çok sınırlı sayıda AirPods üretebilmesi sebebiyle şu anda Türkiye için “tekil satış” yapamaması. Eğer böyleyse muhtemelen 3-6 ay içerisinde Türkiye’de de satışı başlayacaktır.

Güncelleme:

Apple sayfadaki açıklamaları güncelledi ve tekli olarak da AirPods ve Şarj Kutusu satışı da başladı.

airpods-warranty-tr3

Bu neden önemli?

780 TL verip kablosuz bir kulaklık aldığımızda, bunun tekini kaybettiğimizde ya da pilinde sorun yaşadığımızda ne olacağını bilmek, bize ne kadar masraf çıkaracağını bilmek oldukça önemli. 🙂

Apple’ın ABD’deki fiyat politikasını Türkiye’ye uyarlayacak olursak, yani %43 hesabını uygularsak, 780 TL’lik AirPods’un tek bir kulaklığının fiyatının yaklaşık olarak 339 TL olacağını tahmin edebiliriz.

Yeni bir AirPods (2 kulaklık + şarj kutusu) almaktan ucuz olacağı için elbette çok daha avantajlı, ancak bir yandan da ciddi bir masraf…

AirPods Türkiye Fiyatı Hakkında

Ayrıca ilginç bir fiyat detayını da yazının sonunda paylaşmak istiyorum. Apple’ın son dönemde duyurduğu MacBook Pro fiyatlarına ve döviz kurunu direkt ABD doları ile karşılaştırdığımızda döviz kurunun yaklaşık olarak 3,68 TL alındığını görüyoruz.

Ancak AirPods’da bu 4,5 TL seviyesinde! Benzer şekilde Almanya’da €179’ya satılan AirPods’un döviz kuru yine farklı çıkıyor.

MacBook Pro’daki hesaba göre 639 TL civarında olması gereken AirPods, ilginç bir şekilde %23 daha zamlanarak 780 TL’ye satılıyor. ($159 * 1,085 * 3,68)

AirPods’un üzerinde farklı bir vergi türü mü var, yoksa bilemediğimiz bir detay mı bilemiyorum. TRT bandrolü veya ÖTV gibi ekstra bir vergi olmalı diye düşünüyorum ama resmi bir bilgim yok.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

    • Kimin tahmini bu bilgi verebilir misiniz lütfen? Ben de bir uluslararası şirkette çalışıyorum ve döviz kurlarıyla yakından ilgileniyorum ancak böyle tahminlerimiz yok.

      • Benim tahminim tabiki.
        4.40 rakamına alışmak ve çalıştığınız firmada önce hadi canım sonrada vay be bu adam nerden bildi dedirtmek için ipuçları vereyim o zaman:
        2015 yılında dolar yüzde kaç arttı bakın
        2016 yılında dolar yüzde kaç arttı bakın.
        bu ikisinin ortalamasını alın ve şu anki kura ekleyin ve çıkan rakama şaşırın.

        Diğer yandan:
        Apple’ın yıllık kur oynamalarını önceden hesapladığını unutmayın. Göktuğ Beyin bahsettiği 4.50 kur bir rastlantı olamaz. Unutmayın ki Apple tarihi boyunca finansal ön analizlerinde ve çeyrek sonuç analizlerinde hiç bir zaman yanılmadı. Hiç bir zaman. Hiç. Apple sonuçlarını iyi takip edin ve tüm dünyanın sahadaki satış analizlerini görün.

        Kaldıki Trump sonrası ve Fed kararları sonrası doların daha değerli olacağı aşikar. TL nin zayıf kalacağının sebeplerini sanırım söylememe gerek yok. Niğdeliler (en çok dolar hesabı yüzdesi olan şehir) dolar bozdurunca dolar düşer denen bir ülkede yaşıyoruz. Yerel analistlere hiç bir zaman inanmayın. Global verilere bakın ve parası olan global güçlerin gücünü asla küçümsemeyin. Paradan bahsediyorsak parası olanın dediği olur. politika ayrı bişey. parası olmayan savaş ve baskıcı hareketlerle paranın gücünü hissetirmemeye çalışır. Neyse derin konu….

        • Sarp Bey selamlar, küçük bir ekleme yapmak istedim. Benim bulduğum 4.50 rakamı şu argümana yönlendirdi beni: “Apple MacBook Pro’lardaki kurdan yüksek bir kur seçmiş olamaz, muhtemelen üzerine gelen ekstra bir vergi vb olmalı” diye düşündüm.

          Ekonomi vb. konularda pek bilgim olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum tabi 🙂 Ama AirPods fiyatı normal durmuyor bir yandan da… :/

  1. Araba ya direksiyon kilitlerse, kaldırımda ya kafama saksı düşerse, telefonum ya sivri bir yere düşerse, cüzdanım kaybolursa. Ne kadar çok tantana çıkardı millet; yok kaybolur, yok kaybederim, yok düşürürüm. Millleeeeet; bunu nasıl tasarladılar? İçerisine çipi ve 5 saat gidecek kadar bataryayı nasıl sığdırdılar? İkisi eş zamanlı olarak bluetooth üzerinden nasıl veri alıyor? Daha ileri seviyeye taşıyacak, daha fütüristik bir tasarımla biz neler yapabiliriz? Ülkecek derdimiz “aman bey kaybolur tadımız bozulmasın” bravo yaa valla bravo!

  2. AirPods yıkadık kulaklık çalışıyor kutu şarj etmiyor yeni kutu almak gerekir mi tamiri mümkün mü nedersiniz

    • Merhaba,

      Apple’ın teknik servisi ile iletişime geçerseniz daha iyi bilgi vereceklerdir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

  3. Mrb AirPods sağ Tekini kaybettim, iphone bul özelliğimden de sadece kasenin olduğu yeri gösteriyor düşürdüğüm Teki göstermiyor. Yeni bir sağ tek nasıl Temin edebilirim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz