Ana Sayfa Apple Apple’ın yeni kampüsü olan Apple Campus 2 inşaatının bitmesine haftalar kalmış

Apple’ın yeni kampüsü olan Apple Campus 2 inşaatının bitmesine haftalar kalmış [Video]

0

Apple’ın ilk defa 2011 yılında planlarını açıkladığı yeni kampüsünün inşaatında artık sona yaklaşılıyor. Noel günü çekilen 2 yeni drone videosu ile inşaatın bitmek üzere olduğu görülüyor.

apple-campus-2a.jpg

İlk olarak 2011’de açıklanan planlarda sona bu kadar yaklaşılması Apple adına çok heyecan verici olsa gerek. Çünkü bu dev bir çember şeklindeki bina, 13.000 kadar Apple çalışanını içerisinde barındırabilen, 4 katlı ve bölgesinin %80’i yeşil alan ve meyve ağaçlarıyla dolu bir yer olacak. (Şu anda aynı alanın sadece %20’si yeşil alan)

Normalde inşaatla ilgili pek bir şey paylaşmıyorum, ama hem bitmeye yakın olduğu için, hem de videolar gerçekten çok hoş olduğu için bu sefer biraz daha detaylarıyla birlikte paylaşmak istedim… 🙂

apple-campus-2b.jpg

Steve Jobs’ın söylediği gibi, bir ofis binasından çok iniş yapmış bir uzay gemisi gibi görünen Apple Campus 2, tam bir sanat eseri gibi görünecek. Apple’ın en az kendi mağazalarına gösterdiği önemi, belki de daha fazlasını vereceği Campus 2, tasarımsal açıdan da Dünya’da eşi benzeri görülmemiş bir yapı olacak gibi görünüyor.

apple-campus-2d.jpg

Noel günü çekilen 4K kalitesindeki 2 yeni video ile Apple Campus 2 inşaatının ne durumda olduğuna göz atabiliyoruz.

  • Güneş panellerinin %65’inin yerleştirildiği tahmin ediliyor
  • Yeşil alana dikilecek olan çeşitli ağaçlar sıralanmış, bekliyor.
  • Yürüyüş yollarının güzergahları ortaya çıkmaya başlamış.
  • Tamamen bina altında yer alacak olan otopark tüneli ortaya çıkmış.
  • Noel günü çekim olduğu için hiç hareket yok. İş makinaları sıralı bir şekilde bekliyor.

Ayrıca daah detaylı bilgi için Wikipedia’daki Apple Campus 2 sayfasına göz atabilirsiniz.

Ayrıca proje ile ilgili tüm detaylar, çizimler, çevresel etkisi veya bisiklet yolları gibi tüm detaylarına Cupertino şehrinin web sitesinden de erişebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz