Ana Sayfa Aksesuar Beats Solo3 Wireless İncelemesi: W1 Çipi ve Kablosuz Kulaklıklar

Beats Solo3 Wireless İncelemesi: W1 Çipi ve Kablosuz Kulaklıklar

46

Bir süredir yeni Beats Solo3 Wireless kulaklığı kullanıyorum. Apple’ın yeni W1 adlı kablosuz çipinin getirdiği yenilikler, genel kontroller, pil ömrü ve genel kullanımla ilgili tüm yorumlarımı bu yazıda paylaşıyorum.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-1.jpeg

Apple ve Kablolar

2016 Apple için kablosuz bir gelecek için en önemli adımın atıldığı yıl oldu diyebiliriz. iPhone’dan kulaklık çıkışının kaldırılması ve W1 çipi sayesinde çok daha iyi bir deneyim sunulabilmesi kablosuz kulaklıkların önünü açtı.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-2.JPG

Kulaklıklar için kablosuz dünyaya geçerken, MacBook tarafında ise sadeleştirme yoluna gitti Apple. 2015’te MacBook ile tanıtılan USB-C, 2016’da MacBook Pro’ya geldi ve Apple artık dizüstü Mac’lerde tek bir kablo kullanacağını resmileştirmiş oldu.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-3.jpg

Neyse işin bu kısmına şu an çok girmeyelim çünkü bazı eleştirileri aşağıda paylaşacağız. Biz gelelim bu yazının konusu olan Beat Solo3 Wireless kablosuz kulaklığa…

Beats Solo3 Kablosuz Kulaklıklar

Beats Solo3’ün en önemli özelliği elbette Apple’ın W1 çipini içerisinde barındırması. Kablosuz iletişime özel bu çip sayesinde birkaç konuda önemli iyileşmeler mevcut:

  • Kolay eşleşme
  • Uzun pil ömrü ve çok hızlı şarj
  • Kapsama alanı (uzak mesafelerden de dinleyebilme)

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-4.JPG

Eğer Beats Solo2’yi biliyorsanız, aslında Solo3 ile olan en büyük farkın bu çip sayesinde olduğu söylenebilir. Bunun dışında ürünün tasarımında ve kullanımında önemli bir fark yok. Apple bu sevilen ürünün tasarımını korumayı tercih etmiş.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-5.JPG

Renk konusunda ise oldukça geniş bir yelpaze mevcut. Solo3’ü alırken 7 farklı renkten birini seçebiliyoruz:

  • Parlak Siyah
  • Siyah
  • Parlak Beyaz
  • Gümüş
  • Altın
  • Roze Altın
  • Nar Kırmızısı (Product-Red)

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-6.png

Solo3 ile birlikte şık bir taşıma kılıfı da geliyor. Bu sayede ürünü çizilmelerden, toz ve kirden koruyabiliyoruz.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-7.jpg

Ayrıca ürünün kutusundan Solo3’ün kendisine ek olarak, şarj kablosu ve gerektiğinde kullanmak için ses kablosu da çıkıyor.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-27.jpg

Şarj konusuna ayrıca değineceğim, şimdiye kadar şarj kablosunu sadece 3 defa kullandığımı söyleyebilirim. Ses kablosunu ise sadece 1 defa kullandım, o da uzun bir uçak yolculuğunda uçağın eğlence sistemine bağlamak için…

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-9.jpeg

Kontroller

Beats Solo3 Wireless’ı kontrol etmek bir iPhone kullanıcısı için çok kolay. Sol kulaklık üzerinde görünmese de 3 farklı tuş var. Ses arttırma, azaltma ve bir de ortada Beats logosunun olduğu tuş.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-10.jpg

Bunlar tahmin edebileceğiniz gibi iPhone’dakine benzer bir kullanım sunuyor. Bu yüzden kontroller konusunda bir sürpriz veya öğrenmeyi gerektirecek bir şey yok. 🙂

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-11.jpg

Ayrıca cihaz üzerinde yer alan bir diğer düğme ise güç, yani açma-kapama düğmesi. Bu ise sağ kulaklığın alt kısmında yer alıyor. Ve alt tarafındaki 4 LED ile pil durumunu da kabaca görebilmemizi sağlıyor.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-12.jpg

Eşleştirme

Eğer bir iPhone kullanıyorsak Solo3’ü eşleştirmek çok kolay. Kulaklığı çalıştırdıktan sonra Bluetooth’u açık bir iPhone’un yanına getirmek yeterli. Birkaç saniye içerisinde ekranda Beats Solo3 ile birlikte bir Bağlan butonu görünüyor.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-13.jpg

Bağlan’a dokununca cihazlar eşleşmiş oluyor. Bu kadar… 🙂

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-14.jpg

İşin en güzel kısmı ise bundan sonrası… Yukarıdaki işlemi yaptığımız anda aynı iCloud hesaplarına bağlı tüm iOS ve Mac’lerde de Solo3 tanıtılmış oluyor ve tekrar eşleştirme yapmaya gerek kalmıyor.

Cihazlar arası geçiş

Yani Solo3’ü iPad’de kullanmak istediğimizde ekranın altından Denetim Merkezini çekiyor, Ses ve Müzik kontrolleri kısmına geçiyor, buradaki ses çıkışı seçimi içerisinden Beats Solo3’ü seçiyoruz.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-15.png

Sadece iPhone’da eşleştirmiş olmamıza rağmen tüm cihazlarımızda bu şekilde Solo3’ü kolayca kullanabiliyoruz.

Benzer şekilde Mac’te de Menü Çubuğundaki Ses içerisinden Beats Solo3’ü seçerek saniyeler içerisinde Solo3’ün Mac’teki sesleri çalmasını sağlayabiliyoruz.

Hem iOS 10 hem de macOS Sierra, ses çıkışının değiştirilmesi konusunda büyük kolaylıklar getirmesi sürpriz değil. 🙂 Bu açıdan oldukça pratik olduğunu söyleyebilirim. Eşleştirmeyi kaldırmakla veya yeniden yapmakla uğraşmıyoruz.

Solo3’e aynı anda sadece tek bir cihaza bağlanabiliyor. Yani hem iPad hem Mac hem de iPhone’a aynı anda bağlanmıyor. Bazı Bluetooth kulaklıklarda olan bu özelliğin Solo3’te olmaması ilk başta garip gelse de, yukarıda anlattığım yöntem ile geçişlerin kolay olması zaten bir sıkıntı çıkartmıyor.

Ayrıca Mac’e veya iPad’e bağlıyken iPhone’a bir arama geldiğinde zaten Devamlılık (Continuity) özellikleri sayesinde Mac üzerinden de cevaplayabildiğimiz için herhangi bir sorun yaşamıyoruz. 🙂

Tam da Apple’dan beklendiği gibi, önceki senelerde geliştirilen özelliklerin üzerine yeni şeyler inşa etmeye devam ediyor Apple.

Mikrofon ile Konuşma

Bir diğer güzel özellik ise Solo3 üzerindeki mikrofon sayesinde telefon görüşmeleri de yapabilmek. Telefon dedim ama her türlü sesli görüşmeyi, yani Skype, FaceTime, Whatsapp vb. uygulamayı kullanmak mümkün.

Ancak Solo3 ile AirPods ile önemli farklarından biri burada ortaya çıkıyor. AirPods ortam sesini azaltarak AirPods’u kullanan kişinin sesine odaklanırken, ne yazık ki Solo3’te böyle bir özellik yok.

sihirli-elma-apple-etkinlik-400009.JPG

Bu sebeple mikrofonun ses kalitesi rüzgarlı havalarda, gürültülü ortamlarda azalıyor. Biz çok iyi duyuyoruz ama karşı taraf bizi duymakta zorlanabiliyor. Bu sebeple sesimizin karşı tarafa kaliteli olarak gitmesinin elzem olduğu görüşmelerde iPhone’u tercih etmek daha iyi olabilir.

Pil Ömrü

Bir önceki model olan Solo2 sadece 12 saatlik pil ömrüne sahipti. W1 çipi sayesinde pil ömrü konusunda devrim yapan Apple, Solo3’te tam 40 saat pil ömrü vaadediyor.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-17.jpg

Pil teknolojisinde değil, ama pili verimli kullanma konusunda önemli bir atılım yapan Apple’ın bu vaadi sözde kalmıyor açıkçası.

Ben Beats3’ü Aralık ayı başında aldım. İlk şarjı 2 Aralık’ta yaptım. Aralık ayının son günlerinde tekrar şarj etme ihtiyacım oldu. Çok yoğun kullandığımı söyleyemem elbette, ancak şimdiden pil ömrü konusunda çok ama çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Fast Fuel

Özetle Solo3 pil ömrü açısından süper! Ama daha da süper bir şey daha var. W1 ile gelen “Fast Fuel” adlı özellik sayesinde 5 dk’lık şarj ile 3 saatlik kullanım mümkün oluyor. Yani şarjı bitmiş olsa veya sonuna yaklaşmış olsa bile, 5 dakikada bizi o gün için kurtaracak bir şarj mümkün.

AirPods’da ise 3 saatlik şarj için 5 değil 15 dakika şarj etmek gerekiyor.

İşin tatsız kısmı ise şarj için Micro USB kablo kullanma ihtiyacı olması.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-28.jpg

Bu açıdan Apple 2016’da her cihaz için sadeleştirmeye gitmiş olsa da, aynı zamanda büyük resimde biraz dağıldı diyebiliriz. Çünkü iPhone’u Lightning, Mac’i USB-C, Solo3’ü ise microUSB ile şarj edebiliyorum.

Yani sırt çantamdaki 3 Apple cihazını şarj etmek için 3 farklı kabloya ihtiyacım var. Umarım gelecek senelerde buna bir çözüm üretebilir Apple.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-29.jpg

Mesafe (Kapsama Alanı)

W1 ile gelen bir diğer avantaj ise kapsama alanı, yani kablosuz kulaklık ile dinlediğimiz cihazdan çok daha fazla uzaklaşabilmek. Evin içerisinde “çekmeme” sorunu yaşadığım bir yer olmadı.

Daha önce kullandığım Jabra Rox ile salonda iPad duruyorken arkadaki bir odaya gittiğimde ses kesiliyordu. W1 ile mesafe ciddi oranda artmış oldu.

Karşılaştırma olması adına, bahsettiğim arka odada iPhone ile Watch arasındaki bağlantının koptuğunu söyleyebilirim. Buna rağmen Solo3’te herhangi bir gecikme, bozulma veya kesilme problemi yaşamadım. Solo3 bu konuda da çok ileride.

Konfor

Daha subjektif olabilecek olan konulara gelirsek, açıkçası Solo3 benim beklentilerimi karşılayan, konforlu bir kulaklık oldu diyebilirim. Sadece kablosuz olmasından dolayı değil, kafama, kulaklarımın üzerine takıp bazen birkaç saat boyunca çıkartmadığım için böyle bir değerlendirme yapabiliyorum.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-22.jpg

Örneğin daha önce kullandığım Urbanears kulak-üzeri kulaklıklar yaklaşık 1 saat sonunda ciddi anlamda ısı üretiyor, baskı yapıyor ve kulaklarımı acıtıyordu. Benzer şekilde bazı kulak-içi kulaklıklar da bazen can acıtıcı seviyeye gelebiliyor.

Ancak Solo3 ile bunların hiçbirini yaşamadım.

Ses Kalitesi

Geldik en tecrübesiz ve uzman olmadığım konuya. Sesin gerçek anlamda kalitesini anlayabilen ve bunun üzerine yorum yapabilecek biri değilim. Baştan bunu söylemekte fayda var. 🙂 Bu sebeple yorumlarım tamamen ortalama bir kullanıcı gözüyle olacak bu kısımda.

Beats’in ses konusundaki duruşunun güçlü bir ses ile kullanıcıyı etkilemek olduğunu söyleybiliriz. Solo3 de buna hizmet eden bir iş çıkarıyor. Ortalamanın üzerinde, güçlü bir ses duyuyoruz.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-23.jpg

Ancak profesyonel olarak sesle ilgileniyorsanız veya işinizin bir parçası sesteki detaylar ise Solo3 bu konuda ihtiyaçlarınıza karşılık verebilir mi bilemiyorum…

Fakat benim gibi ortalama bir “kulağa” sahipseniz, Beats tatmin edici bir performans sunacaktır diye düşünüyorum. Söylediğim gibi ben ses konusunda uzman değilim, ama Solo3 ile gayet mutluyum. 🙂

Hangi cihazlarla çalışıyor?

Beats Solo3 Wireless yeni W1 çipiyle geliyor olsa da, bu çalışmak için yeni bir cihaza ihtiyaç duymuyor. 2012 yılından beri üretilen neredeyse tüm cihazlarda sorunsuzca çalışıyor.

  • iPhone 5 ve daha yeni iPhone’lar
  • iPad 3 ve daha yeni iPad’ler
  • iPad mini 2 ve daha yeni iPad mini’ler
  • iPod Touch 6.nesi
  • Tüm Apple Watch modelleri

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-24.jpg

Değerlendirme ve Fiyat

Öncelikle kablosuz kulaklıkların tahminimin de ötesinde bir rahatlık sağladığını söylemem gerekiyor. Kablonun getirdiği karmaşa, yük ve kısıtlar kesinlikle tekrar yaşamak isteyeceğim şeyler değil.

Beats Solo3 Wireless ise yeni W1 çipi sayesinde pil ömrü, kolay eşleşme ve geçiş, hızlı şarj ve kapsama alanı gibi konularda önemli gelişmeler sağlıyor. Her biri kullanım deneyimini katlayan, kullanıcıya çok büyük kolaylıklar getiren şeyler.

Bu açıdan bakınca W1 öncesindeki kablosuz kulaklıklar bir nesil geride kalmış gibi hissettiriyor.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-25.jpg

Apple cihazlarını kullanmayı seviyorsanız, Solo3’ün aldığınız keyfi bir kat daha arttıracak bir kablosuz kulaklık olduğunu söyleyebilirim.

Fiyatı ABD’de $300, Türkiye’de 2016 sonuna doğru satışa sunulduğunda 1.199 TL’den alınabiliyordu. Ancak son dönemdeki kur değişiklikleri sonrasında gelen zam ile şu anda 1.379 TL.

Ucuz mu? Kesinlikle değil. Oldukça pahalı bir kulaklık. Benim tercih etme sebebim “kulak üzeri” bir model olması sebebiyle hem dışarıdaki sesi de kesmesi ve bana ihtiyacım olan konsantrasyonu sağlayabilecek bir ortam sunması.

sihirli-elma-beats-solo3-wireless-26.jpg

AirPods’u henüz uzun süreli inceleme imkanım olmasa da, Beats Solo3 ile kablosuz deneyimi olması gerektiği şekilde yaşamaya başladım diyebilirim. Açıkçası ses açısından kablolu bir dünyaya geri dönmeyi kesinlikle düşünmüyorum. 🙂

Kablosuz kulaklıkların bir diğer hoşuma giden özelliği de Apple TV ile birlikte kullanılabilmesi. Ama bu ayrı bir yazı konusu olacak…

AirPods alacak mıyım? Bulabilirsem anında! 🙂 Onun da incelemesini hızlı bir şekilde paylaşacağım yine Sihirli Elma’da. Beats Solo3 ile ilgili sormak istedikleriniz varsa yorum kısmında sorularınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


46 Yorumlar

  1. Yine harika bir yazı olmuş. Sizden dinlemek yada okumak bir başka oluyor. Cihaz değerlendirmesi değil de kişisel twcrübelerinizi paylaşmanız çok değerli. Ben iPhone 4 ümden beridir kablosuz kulaklıklar ? kullanıyorum. Kulak üstü kulaklıklar komik duruyor biraz ama çok rahat ve ses kalitesi olarak da harikalar. Benim kullanmış olduğum son kulaklığım ( Parrot Zik ) bozuldu ve bu incelemeyi dört gözle bekliyordum; sanırım beats keri de değerlendireceğim.

    • Belki dünyada en çok bilinen bir marka lakin ses konusunda beni tatmin etmeyen bir marka.

      Umarım 3 de daha iyidir diyeceğim lakin ses konusunda güncelleme yapılmamış gibi duruyor.

    • Çok teşekkürler. 🙂 Evet kulak üzeri biraz fazla büyük. Bu sebeple daha günlük kullanımlarda AirPods tarzı kulaklıklar daha uygun.

      Parrot Zik’in ses kalitesini bilemiyorum, ancak Apple mağazalarında Beats’i detaylıca incelemenizi ve mümkünse karşılaştırmanızı öneririm.

  2. Beats Apple öncesi dönemde de tasarımlarıyla ilgimi çeken bir markaydı. Sadece görüntüsü ve popüler olduğu için alındığı ses kalitesinin kötü olduğu ve o fiyata alanların enayi olduğu yorumları hep vardı. Tıpkı Apple’a ve kullanıcılarına yapılan eleştiriler gibi. Benim içinse Apple aldıktan sonra “artık kesin almalıyım” dediğim bir marka haline geldi:)
    Bu sene yeni tanıtılan çok heves ettim incelemlerini okudum izledim. Spor için powerbeats mi alsam solo3 mü alsam studio da yenilenmemiş diye düşünürken, tam da sizin de değindiğiniz “micro usb” meselesi beni bir anda soğuttu.
    Yani bizim gibi Apple’ın tutarlılık, birlikte iyi çalışma gibi genlerine önem veren insanlar için o kadar saçma şeyler yaptı ki bu sene Apple gerçekten inanılır gibi değil.
    Apple satın aldıktan sonra çıkan beats pill+ ve bu sene tanıtılan beats x lightning kullanırken, önceki dönemden kalan bu tasarımdaki micro usbyi değiştirmek zor geldi herhalde. Bir yandan MacBook usb-c’ye geçti kıyamet koptu acaba iOS cihazlar da geçecek mi diye düşünürken Apple’ın micro usb’li cihaz satması şaka olmalı!
    Ülke şartları ve fiyatlar belli. Her sene bu ürünleri alabilecek insanlar değiliz. Aldık mı içimize sinsin kusursuz olsun istiyoruz. Hal böyle olunca da “acaba seneye düzelitrler mi”, “X’e bu özelliği koydular seneye kesin Y’ye de koyarlar” diyerek insan sürekli ertelemek beklemek durumunda kalıyor.

      • Yani bence olay soyle. Apple aldiktan sonra yeni cikan beats urunleri pill+ ve beats x bunlarin lightning olmasi zaten normalin bu olmasi gerektgini olacagini gosteriyor. Ama solo ve powerbeats gibi urunler zannedersen Apple Beatsi almadan tasarlanmis olacak ki kasa degismeden girisi de degistirmediler biraz ayip ettiler. Bir sonrakine muhtemelen lightning olur usb c de olabilir bide o cikti:)

  3. Merhaba.İnceleme için bende teşekkür ederim.Bu ürünü kullanmadım ancak bunun gibi kablosuz olan kulak içi modelini Powerbeats3 Wireless satın aldım.Ancak benim için tam bir hayal kırıklığı oldu ve ürünü iade ettim.Hem tasarım olarak,hem bağlantı kalitesi olarak hem de ses kalitesi olarak beklediğimin çok altında bir cihaz geldi.Daha önce Plantronics Backbeat Fit kablosuz kulaklık kullanıyordum ve Beats markasından çok çok daha iyiydi.

      • Göktuğ bey,öncelikle ses kalitesi çok kötüydü.İpone orjinal kulakulığının (kablolo) ses kalitesi çok daya iyiydi.İkincisi servisle evime dönerken bile dinlediğimde bağlantıda kopmalar yaşadım.Sonra tasarımını da beğenmedim.Kullanımı bana zor geldi.Kontrol tuşunu arada kalan kablo üzerine eklemeleri benim için o tuşu kullanmayı zorlaştırdı.Kabloyu arkaya attığımda kontrol tuşuna ulaşmak için elimi de arkaya götürmem gerekiyordu.Kabloyu öne alsam bu kez önümde sallanan gereksiz bir kablo oluyordu.Ve diktörtgen şeklinde duran kulaklık girişleride gayet kaba ve sert geldi.Bende eğer bulabilirsem Airpods kulaklıklardan kullanmayı düşünüyorum.

        • Aytac Bey bende Powerbeats2 kullanmış biri olarak geçen Akasya avm de AirPods u uzunca deneme şansım oldu. Eğer ses kalitesinden memnun kalmadıysanız Airpodsu almayın derim. Airpods kafamı sağa sola deli gibi sert bir şekilde sallamalarıma rağmen kulaktan düşmeyen bir cihaz ama materyal gereği kulaktan düşecekmiş gibi bir hissi var yani tam oturmuyor belki de benim kulaktan dolayıdır. En güzel yanı ise konuşma da fark ettiriyor… Dışarıda müzik çalan yerde konuştum ve karşı tarafa ne çaldığını duymadı bile… Estetik olarak, şarj olarak ve sirisi ile harika bir deneyimi var ancak ses performansına giriyorsanız Beatsx i bekleyin derim ve mümkünse denemeden almayın…

  4. Göktuğ Bey güzel bir inceleme olmuş tebrikler.. Beats Solo 2 kullanıyorum ben de gayet memnunum. Yalnız yazıda bahsettiğiniz gibi belirli bir saatten sonra çok az da olsa bir rahatsızlık veriyor. Çıktığı zaman ayrıca beats x i almak istiyorum. Airpods ile karşılaştırıldığında biraz daha üstün gibi geldi bana..

      • Bence kablolu bluetooth için markalara bu kadar para vermek tartışmaya açık. Piyasadaki 20-30 USD lik kulaklıklar neredeyse aynı performansı gösteriyor. Ben Airpods aldım ve artık kulaklık defterini kapattım (Bence).

  5. incelemenizi bekliyordum. çok güzel bir inceleme yine ? teknik kısımlardan çok kullanıcı görüşleri her zaman daha önemlidir bencede…

    bende geçen akasya da inceleme şansı buldum ve çok beğendim Ses konusunda bende uzman değilim ama kıyas yapabilirim. cok başarılı basslar ve ince sesler… çok ayrı caz ve alternatif müzikten başka türde müziklerle test etme şansı buldum ki bayıldım…
    Benim de en çok sevdiğim yanı dış sesi yalıtma kısmı ama bu zaten tüm sololarda olan bir durum… ancak ses filtreleme tek eksik yanı. fiyat ise maalesef en kötü problem. w1 çipi ve uyumlulukdan dolayı en önmeli tercih sebebi ama.
    Üstelik cloud sayesinde diğer cihazlarda eşleştirme yapmadan bağlanabildigini bilmiyordum. Akasya avmden ayrılırken üzüldüm ve kendimi
    BeatsX kulaklığın çıkmasına beklemeye ikna ettim. hem fiyat olarak hem de mobilite olarak daha uygun. her ne kadar performans olarak solo3 olmasa da. BeatsX in ayrıca şarj girişi lighting olması da çok mutlu etti.

    arada tam 2 kat fiyat farkı var ve ben aslında hala kararsızım.

    Bu arada Airpods deneme şansım da oldu ve onun için de kıyas yaparsam konuşma da ortam da dışarda müzik olmasına rağmen arkadaşım çalan müziği duymadı… Ve benim sesimin Solo 3 den daha iyi duyduğunu söyledi… Performans olarak ama beats’lerin hiç birine yanaşamaz… Bence ses isteyen almaz ama görüntü ve mobilite kullanım çok başarılı…

    • Çok teşekkürler yorumlarınız için. 🙂 3.nesil Apple TV konusunda ise deneyimleyemediğim için bilemiyorum ne yazık ki. Ancak Bluetooth ile ses aktarmayı destekleyen tüm cihazlarda çalışacağını tahmin ediyorum.

  6. Değerlendirme için teşekkürler. Ben olaya farklı bir marka ile giriyorum; BOSE QC35 varken başka marka-model aramam diyorum. Bir çok ülkedeki apple mağaza müdürüne tek bir soru sordum; Beats mi Bose mi diye; aldığım cevap samimi bir BOSE oldu. Büyük paralar veriyorsanız kalite konusunda daha seçici olmalı, reklamların büyülü dünyasında kaybolmadan bir tık dışarı çıkabilmeli

    • Solo 1 den 2 ye geçerken ki kalite farkı bir çok kişinin kulağından kaçtı. Mağaza çalışanlarının eğitimleri konusunda da ciddi açıklar var. Solo 3 ü bir çok Çalışan dahi tanımıyor. Apple beats konusunda biraz özgür bırakıyor sanırım. Ancak ses kalitesi açısından bose benim için abartıldığı kadar iyi değil. Kulak görecelidir evet ana o bahsettiğiniz reklamdan çıkar sağlamanın babası bose dur mzellikle amerikan kamuoyunda.

      • Mağaza çalışanlarının eğitimi konusunda katılıyorum size. Hatta bunun da ötesinde, ne yazık ki kalite açısından mağazada genel olarak ciddi bir kalite ve performans düşüklüğü gözlemliyorum. Umarım geçicidir…

  7. Daha öncede yazmıştım incelemenizi bekliyorum diye ancak sabredemedim ve ben kulaklık satın aldım. Verdiğiniz bilgiler çok iyi teşekkür ederim. Ben kulaküstü kulaklıklara yola çıktım.Beats Solo 3,Bose QC35 derken B&O H6-H7-H8’den birine karar kılacakken kulaküstü kulaklıklardan vazgeçip kulak içi kulaklık almaya karar verdim ve B&O H5 satın aldım. kulak içi kulaklık olarak uzun araştırmalarım sonucu karar kıldım. pil ömrü dışında memnun kaldığım bir kulaklık ve tavsiye edebilirim.Kulak üstü düşünenleri için ise H6-H7-H8’den birini önerebilirim. bu ürünlerin dış ses kesme özelliği-kulaklık boyutları ayrıntıları dışında farkı yok gibi. Betas X ile B&O H5 aynı tipteler ve sanırım tamamen tercih meselesi olacak.

      • Kulak üstü kablolu bir kulaklığım var.(marshall’ın) Kablosuz kulak üstü düşünürken kulak içini tercih etmemin nedeni tamamen görüntü olarak kulaküstü kulaklık taktığımda bana yakışmadığını düşünmem. 🙂 Ondan dolayı kulak içini tercih ettim.

      • Merhaba,kulaklıktan memnunum ama pil süresi çok kötü.tam tutmadım ama 4-5 saatten fazla değil.ben günlük 2 saat süren metrobüs yolculuğumda kullanıyoum ve 2 günde bir şarj etmem gerekiyor.hatta 2.gün şarjı azaldığı için sesi kendiliğinden yarıya düşürüyor.bence pil performansı daha iyi bir ürün alın.

  8. beats studio ile arasında çok kararsız kaldım. beats studio ses kalitesi açısından daha kaliteli bir ürün diye düşünüyorum ama beats solo3’ün şarj süresi ciddi manada kafamı karıştırdı. Birde beats studionun 3 yıllık bir ürün olması da ayrı bir handikap.Sporda kullanmak için powerbeats3 almıştım.Spor kullanımı için çok iyi ama Gündelik kullanım için tatmin edici değil. Bose q 35 ürününüde inceledim ancak Apple ekosisteminde (mac, apple tv, iphone, ipad) kullancağım için beats daha ağır basıyor diğer markalara nazaran. Yardımcı olursanız sevinirim.

  9. beats studio ile arasında çok kararsız kaldım. beats studio ses kalitesi açısından daha kaliteli bir ürün diye düşünüyorum ama beats solo3’ün şarj süresi ciddi manada kafamı karıştırdı. Birde beats studionun 3 yıllık bir ürün olması da ayrı bir handikap.Sporda kullanmak için powerbeats3 almıştım.Spor kullanımı için çok iyi ama Gündelik kullanım için tatmin edici değil. Bose q 35 ürününüde inceledim ancak Apple ekosisteminde (mac, apple tv, iphone, ipad) kullancağım için beats daha ağır basıyor diğer markalara nazaran. Yardımcı olursanız sevinirim.

  10. Selamlar öncelikle. Çok uzun zamandır aklımda hayalimde olan bir ürün Beats kablosuzlar. Solo 3 uzun vadeli kullanım için mantıklı bir alışveriş olur mu ? Ortalama bir müzik dinleyicisiyim. Her sene yeni model çıkıyor mu , keşke bir sene daha bekleseydim dedirtecek bir model çıkar mı ? Ayrıca deneyebileceğim bir satış alanı mevcut mu ? Apple üzerinden alışverişte beğenmezsem iade söz konusu olabilir mi ? Şu an sadece Apple ürünü Mac pro 2015 kullanıyorum.

    • Merhaba,

      Açıkçası ben de sizin gibi bir kullanıcıyım. 🙂 Her sene yeni bir model çıkmıyor. Apple’dan aldığınız her ürünü 15 gün içerisinde iade edebiliyorsunuz. Deneyip, inceleyip (hatta direkt olarak Apple Store’da da deneyebilirsiniz) buna göre karar verebilirsiniz.

  11. Abi benim bir sorum olucak:Beats solo 3 beyaz , gold vs… beyaz iç kaplaması olan kulaklık modellerinde terleme gibi durumlarda leke yapar mı iç beyaz malzemeye???

  12. merhabalar 1 ay sonra beats solo 3 elime ulaşıcak amerikadan geliyor (garanti yok 😀 ama sorun çıkacagını sanmıyorum) fakat ben android kullanıcısıyım elbbete i phone ile farkı olacaktır fakat şunu sorucam androidlerde bağlanınca pil ömrü görünmüyor galiba

  13. Merhaba
    goktug bey, elimde sifir kutusu acilmamis beats solo3 var, almak isteyen tanidiklariniz var mi acaba? uygun fiyata birakacam.

  14. Merhaba, paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler. Denediğim, okuduğum ve anladığım kadarı ile Beats Solo 3 cihazı Macbook Pro ile eşleşmiyor öyle değil mi? Kesin olarak anlamış olmak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim.

  15. ben bir bluetooth kulaklık almak istiyorum ve bunu bisklet üzerinde konuşma yaparken de kullanmak istiyorum göktuğ bey siz ne önerirsiniz aynı zamanda dışarıya ses veriyormu mu bu da merak konusu

  16. beats wireless kulaklıklarda mikrofon sol tarafta, genelde kulaklıklarda sağ tarafta yer almasına rağmen sol tarafın tercih edilmesinin teknik nedenini çok merak ediyorum

  17. kaybolduğunda icloud ta apple watch larda olduğu gibi konumu görebilir miyiz? bu kadar para verip kaybedince bulamamak sinir bozucu

  18. Merhaba
    Kulaklığı eşim aldığı için kendi telefonuna eşleştirdi ilk olarak fakat şimdi Bluetooth kısmından kaldırmış olmasına rağmen ben kendi telefonuma ya da başka bir i phone a bağlayamıyorum nerede yanlış yapıyoruz acaba şimdiden teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz