Ana Sayfa Aksesuar İnceleme: iPhone için olloclip Lens Seti

İnceleme: iPhone için olloclip Lens Seti

6

Olloclip’in iPhone kamerası için lens setini yıllar önce iPhone 5’im için almış, çok memnun kalmıştım. iPhone 5, 5s ve SE için kullanmaya devam ettiğim o set iPhone 7 ile uyumlu olmadığı için bu sene yine olloclip’in bu sefer iPhone 7 ve 7 Plus’a özel setini incelemek istedim. 


Olloclip’in farklı lens setleri var: Core, Active ve Macro Pro. 

Core Lens Seti

İçerisinde 3 farklı lens barındıran Core set, aslında en fazla çeşit lensi içerisinde barındıran, belki de çok tercih edilecek set. Set içerisindeki lensler ise tahmin edebileceğiniz gibi:

  • Balık gözü
  • Süper geniş açı
  • Makro 15X


3 farklı lens, set içerisindeki gelen özel araç üzerine takılıp çıkarılabiliyor. Böylece istediğimiz lensi kolayca iPhone 7 ve 7 Plus üzerine takabiliyor, kullanabiliyoruz.


Active Lens Seti

Benim şu anda kullandığım set olan Active Lens seti ise 2 farklı mercek içeriyor:

  • Tele foto
  • Ultra geniş açı


Bir iPhone 7 Plus sahibi olarak, iki kamera sayesinde zaten hoş bir yakınlaştırma özelliğine sahip olsam da, iPhone 7 kullanıcıları için tele foto lensinin oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Yani eğer iPhone 7 kullanıp kaliteli bir yakınlaştırma yapmak istiyorsanız bu lens gerçekten çok başarılı.


Geniş açı ise bekleneni veriyor ve hem selfie’lerde hem de arka kamera ile çektiğimiz fotoğraflarda nefis bir geniş açı ile çekim yapabilmemizi sağlıyor.

Macro Pro Lens Seti

İsminden de anlaşılacağı üzere bu set ise sadece makro üzerine yoğunlaşmış. 7, 14 ve 21X yakınlaşma sağlayan bu set içerisindeki lensler, neredeyse profesyonel seviyede çekim yapabilmemizi sağlıyor.


Bu setin iPhone 6 için olanını geçtiğimiz sene denemiş ve çok etkilenmiştim. Hemen hemen aynısı olacağını tahmin ettiğim için bu yakın lenslerle çektiğim birkaç fotoğrafı da aşağıya ekliyorum.


Değerlendirme

Olloclip yıllardır lens setleri üreten ve bu konuda da uzman bir marka. Yıllar içerisinde kullandığım 2 farklı lens setinden de memnun kaldığım için merak edenlere güvenle tavsiye edebiliyorum.

Lenslerin iPhone’a takılıp çıkarılması yeni mekanizma ile eskisinden de kolay hale getirilmiş. Kullanırken herhangi bir zorluk veya sıkıntı yaşamadım. Ancak hem ön hem de arka kameraya bu lensleri sıkı bir şekilde tutunabilmesi için iPhone’un üzerine takılan bir parça mevcut.

Bu sebeple de herhangi bir kılıf kullanıyorken lensleri kullanmak pek mümkün değil. Hatta olloclip’in kendi ürün sayfasındaki bilgiye göre 0,5mm’den kalın bir ekran koruyucu film kullanıyorsak yine bu parçayı takmak pek mümkün değil. Bu yüzden kılıf kullanıyor veya kalın bir ekran koruyucuya sahipsek bu ürünü kullanamıyoruz, ya da kullanırken bunları çıkartmamız gerekiyor.

Bu arada etrafımdaki kişilerden çok soru geldiği için eklemek istiyorum. Active lens içerisindeki tele foto lensini iPhone 7’ye takarak, iPhone 7 Plus’lardaki Portre Modu özelliğini kullanamıyoruz ne yazık ki. Bu özellik iPhone’un kendi kameraları ve yazılımıyla ürettiği çok özel bir özellik olduğu için, harici kamera ile bunu yapmak mümkün değil. Zaten sistemin çalışması için çift kamera gerekiyor, ancak iPhone 7’de bu lensi zaten mevcut olan tek kameranın üzerine takıyoruz.

Ayrıca iPhone’a takılan parça üzerinde lenslerin takıldığı kısımlar modüler olarak tasarlanmış. Yani bir lensi çıkartıp oraya farklı bir lens takmak mümkün. Böylece setteki 3 lens farklı 2’li kombinasyonlarla kullanılabiliyor, işimize yarayanlar elimizin altında olabiliyor.

Fakat bu kısım benim tahminimden biraz daha zor, yeterince pratik değil açıkçası. 

Son olarak fiyat konusuna gelecek olursak, ne yazık ki artık her ithal üründe olduğu gibi ürünlerin fiyatları çok çok yüksek kalıyor. ABD’deki alım gücüne göre bile pahalı diyebileceğimiz lens setleri ülkemizde de oldukça pahalı. ABD ve Türkiye fiyatlarını karşılaştırmalı olarak aşağıda bulabilirsiniz:

  • Core – ABD: $99 – TR: 299 TL
  • Active – ABD: $119 – TR: 359 TL
  • Macro – ABD: $79 – TR: 249 TL


Fiyatı düşünmezsek, iPhone ile fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve çektiğimiz fotoğrafları biraz daha güzel hale getirmek istiyorsanız bu lensleri çok seveceğinizi tahmin ediyorum. Takması kolay, taşıması kolay, lens ve fotoğraf kalitesi de yüksek. 

Özel bir tercihiniz yoksa, temel set olan Core set bence en güzeli… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Bu tarz lenslere karşı her zaman mesafeli kalmışımdır. Özellikle Fisheye ve WideAngle lenslerin etrafında oluşan bozulmalar bunun en büyük sebebi. Yaklaşık 1 ay önce Instagram’dan bir takipçim bana iPhone 6s-6s Plus için bu lenslerden hediye etti. Bu vesileyle ben de lensleri ilk kez deneyimleme fırsatı buldum. Lensler piyasadaki seleflerine göre gerçekten başarılı ama iPhone’nun kendi kamerasıyla çektiğim fotoğrafların daha iyi olduğu kanısına vardım. Amma velakin makro lens beklediğimin çok ötesinde çıktı. Gerçekten makro fotoğrafçılığı seven herkesin gönlünü fethetecek kalitede. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: Profesyonel anlamda değil de; tatilerde, aile buluşmalarında, grup selfilerinde kullanılmak için ideal daha çok. Benim kullanım deneyimlerim bu şekilde oldu.

    • Ben de sizden yorum bekliyordum. Denemiş olmanız süper oldu. 🙂
      Söylediğiniz gibi pro seviyesinde değil, ancak günlük hayattaki çekimler için fazlasıyla yeterli bence de olloclip lensleri.

      • Ben günlük hayatta kullanım için fiyatları yüksek buluyorum. Profesyonel ürünler olmadığınsürece telefona takılan bir lens setinin 300TL gibi bir rakam olması mantıklı değil bence.

        30-50TL seviyelerinde macro/wide/zoom şeklinde üçlü alınabilecek bir çok ürün var bu ürünler günlük (eğlence) kullanımı için gayet yeterli.

  2. Kullanlardan soyle bi sikayet var. Telefonun cam koruyucusu ve kilifli kullanimda lens aparati takilamadigi icin tak cikar yaparken mutlaka telefonda cizikler olusuyormus. Bu cok can sikici bir ayrinti. Ornegin jet black kullanan birisi icin extra sikintili bir durum. Zaten telefon cizilmeye cok musait birde boyle bir durumda telefon cizilme riski baya bir artmis oluyor.

  3. Merhabalar,
    Bende 1-2 yıl önce 6 Plus için 219 TL’ye alım yapmıştım. Ekran koruyucu ile kullanmak mümkün değil. Çünkü mutlaka onu kaldırıyor. Bu yüzden kullanamıyorum. Ekran jelatini veya camı olmadan da telefonu kullanmak istemiyorum. Ayrıca ben Olloclip firmasının Kickstarter platformundaki kılıfını da yaklaşık 300 TL gibi bir rakamla aldım. Çok heveslenmiştim kullanmak için fakat olmadı. Kılıfı ayrıca kullanıyorum. Ama lensler evde yatıyor. 75 TL’ye Polarize lens bile almıştım. Zebramo’dan satışa koydum. Bilginize.

  4. Merhaba, bu lenslerden en uygun olanını ürün çekim çadırında ürün fotoğraflarını daha iyi çekmek için kullanmayı planlıyorum. Elbette Prof bir makineden daha iyi olacağını beklemiyorum fakat iPhone 6s ile çekmekten de iyidir diye düşünüyorum. Bu anlamda araştırma yaparken incelemenizi okudum ve sormak istedim ledli çekim çadırı içerisinde ürün ve objeleri çekmek için önerir misiniz bu lenslerden herhangi bir tanesini?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz