Ana Sayfa Apple Apple A11 Bionic işlemci için üç yıl çalıştı

Apple A11 Bionic işlemci için üç yıl çalıştı

0

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, bu hafta tanıtılan iPhone X‘ten üç yıl önce piyasaya sürüldü. Teknoloji dünyası için üç yıl demek neredeyse sonsuz bir zaman dilimi demek. İşte bu yüzden, iPhone 8 serisi ve iPhone X’in ender ortak noktalarından biri olan A11 Bionic işlemci daha önemli hale geliyor.

Etkinlik sonrası Mashable’a röportaj veren Apple sözcüleri Johny Srouji ve Phil Schiller, şirketin A11 Bionic işlemci için tam üç yıldır çalıştığını belirtti. Şöyle bir düşünün; piyasada iPhone 6 ve A8 işlemci var. Henüz mobil aygıtlar düzeyinde bir yapay zekadan, makine öğrenimden ya da artırılmış gerçeklikten bahsetmiyoruz bile. Buna karşın Srouji, “İşlemciye bir nöral motor eklemeyi üç yıl önceden planladık,” diyor.

Elbette her şey üç yıl önce tümüyle planlanmış değil. Örneğin iPhone X’te kullanılan Süper Retina Ekran, yeni bir özellik olarak yol haritasına sonradan eklenmiş. Srouji bunu da şöyle açıklıyor: “Yol haritası bizim için değişimlere karşı esnek bir süreç. Yani bir takım gelip de ilk planda olmayan bir özellik önerdiğinde, ‘Önce bir elimizdeki yol haritasını tamamlayalım, beş yıl sonra bunu da göz önünde bulundururuz’ deme lüksümüz yok.

A11 Bionic altı çekirdekli işlemci, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’daki A10 yongasına göre yüzde 25 daha hızlı iki performans çekirdeği ve yüzde 70 daha hızlı olan dört yüksek verimli çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. İlk yapılan benchmark testleri A11 Bionic’in Apple’ın güncel 13 inç MacBook Pro modellerinin performansıyla eşit olduğunu ortaya koyuyor.

Üstelik A11 işlemci, ikinci nesil performans kontrolörüyle altı çekirdeğin tümünü birden tek bir göreve atayabilme özelliğiyle çok çekirdekli işlemlerde daha verimli çalışıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz