Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 3: LTE ve bilmeniz gerekenler

Apple Watch Series 3: LTE ve bilmeniz gerekenler

10

Apple Watch Series 3 LTE desteği sayesinde bir iPhone olmaksızın da pek çok işlevi görüyor. Yeni saatin detaylarına yakından bakalım.

Önce kötü haber: LTE destekli Apple Watch Series 3 size iki veya üç günlük bir pil ömrü sunmayacak. Series 2’de olduğu gibi 18 saatte bir şarj gerekiyor. Ancak 12 Eylül 2017 akşamı iPhone X ile birlikte tanıtılan yeni Apple Watch, bu açığını yeni işlevler ve yenilenen watchOS 4 ile kapatacak.

Başlamadan önce, watchOS 4 hakkında oldukça faydalı bilgiler içeren, Göktuğ’un kaleme aldığı şu yazı dizisini okumanızı öneriyorum:

Yenilik #1: Apple Watch için El Feneri [watchOS 4]

Apple Watch Series 3 donanımı

Saatin içinde yeni bir S3 çift çekirdekli işlemci yer alıyor. Apple’a göre bunun anlamı, önceki nesil işlemciye göre yüzde 70 daha yüksek performans. Bu sayede Siri dahili hoparlörden konuşabiliyor, önemli bilgileri sesli okuyor ve ekrana bakma gerekliliği ortadan kalkıyor.

Kablosuz bağlantı için kullanılan yeni W2 yongası ise Wi-Fi performansına yüzde 85, kablosuz bağlantı enerji verimliliğine ise yüzde 50 fayda sağlıyor. Saatte kullanılan yeni yükseklik ölçer sayesinde eğilme ve kalkma hareketleri cihaz tarafından tanımlanıyor. Böylelikle asansör yerine merdiven tırmanmak için yeni bir motivasyon kaynağımız daha oluyor.

LTE nasıl çalışacak? Her yerde çekecek mi?

Mühendislik açısından Apple’ın aldığı enteresan kararlardan biri de, saat ekranına aynı zamanda LTE veya UMTS için anten olarak işlev kazandırmak. Böylelikle kayışa eklenen rahatsız antenlerden kurtuluyoruz.

Öte yandan, Apple Watch Series 3 e-SIM olarak da bilinen ve cihaza gömülü bir SIM kartla çalışacak. Bunun anlamı, LTE destekli modeller büyük ihtimalle her pazara bir operatör anlaşmasıyla gelecek. Tahmin edebileceğiniz üzere, Apple henüz Türkiye’de böyle bir anlaşmayı duyurmadı. Bu nedenle LTE, yalnız ve güzel ülkemizde -en azından ilk aşamada- “çekmeyecek”.

Apple Music ile tam uyumlu

Apple Watch Series 3’ü bir AirPods (ya da Bluetooth destekli bir diğer kulaklık) ile tamamladığınızda, Apple’ın müzik servisini kullanmak için kablolardan ve telefonlardan tümüyle arınabilirsiniz. Fitness tarafına iyice ağırlık veren ve FitBit Ionic ile rekabete hazırlanan Apple, üçüncü nesil Watch ile doğrudan Apple Music kullanımına izin veriyor. Hatta Apple önceki hafta bu konuda iddialı bir reklam hazırlamıştı.

Apple Watch Series 3 fiyatı ve çıkış tarihi

Apple Türkiye sitesine baktığımızda, Series 3 GPS destekli (yani LTE desteksiz) modelin 38 mm’de 1.649 TL fiyat etiketiyle listelendiğini görüyoruz. Eğer 42 mm’lik bir saat kullanmak istiyorsanız 1.799 TL‘yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Apple Türkiye sayfasında “29 Eylül’de sizinle” ibaresi yer alıyor ancak şu an satın alma ya da ön sipariş butonu aktif değil. Güncelleme: Apple Watch 3, 29 Eylül itibarıyla satışa sunuldu. Teslimatlar 3 Ekim’de başlıyor. Detaylar bu haberde.

Ben iki yıl önce aldığım ilk model Apple Watch‘tan son derece memnunum. Tek sıkıntı olan pil ömrü konusunda adım atılmadığı sürece bir güncelleme düşünmüyorum. Sizin fikriniz nedir? Series 3’ü bu haliyle ya da LTE desteği geldiği zaman almayı düşünüyor musunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Bence LTE model gelene kadar alınacak bir şey değil.
    “LTE destekli olup, iphone’dan bağımsız çalışmaya başlarsa o zaman gerçekten alına bilir olma yolunda ilerleme kayddeder.” diye düşünüyorum.

  2. Bende ilk cıktıgı hafta satın alıp 2 yılı askındır kullandıgım series 1 apple watchımdan oldukca memnunum. Pil konusunda pek bir gelişim olacagını dusunmuyorum o yuzden her gun şarja takmaya devam edicez 🙂

    Eğer turkiyede LTE model satısa baslanırsa fiyatına göre almayı dusunebilirim. Şuan belkide en şikayet ettiğim sey saatimde uygulamaların yavas calısması. işlemci gucu ve ram biraz yetersiz kalıyor gunumuze gore maalesef.

  3. Bende ilk cıktıgı hafta satın alıp 2 yılı askındır kullandıgım series 1 apple watchımdan oldukca memnunum. Pil konusunda pek bir gelişim olacagını dusunmuyorum o yuzden her gun şarja takmaya devam edicez 🙂

    Eğer turkiyede LTE model satısa baslanırsa fiyatına göre almayı dusunebilirim. Şuan belkide en şikayet ettiğim sey saatimde uygulamaların yavas calısması. işlemci gucu ve ram biraz yetersiz kalıyor gunumuze gore maalesef.

  4. Lte destekli 3 serisi aldığınızda da şunu unutmayın yalnız.
    1-) Hangi operatörle anlaşma yapıcak ve aylık ek maliyet ne kadar olacak. Çünkü operatörler bedava bu işi yapmaz.
    2-) Telefonunuz uçak modundayken saatiniz de hiç bir şekilde hücresel veri alıp gönderemiyorsunuz. yani tüm hücresel veri iletişimi telefon üzerinden oluyor aslında.

    Bu yüzden daha az maliyetsiz gps li olan daha mantıklı gibi duruyor. Naçizane fikrim 🙂

  5. LTE’nin Türkiye’ye ne zaman gireceği belli değil, ayrıca operatörlerin uygulayacağı ücreti de merak ediyorum ve düşük bir rakam olacağını tahmin etmiyorum. Düzenli olarak spor yapan birisi olarak GPS özellikli olanı alsam işimi görür mü? aldıktan kısa süre sonra LTE Türkiye piyasasına girerse pişman olur muyum? deli sorular var kafamda. Siz olsa ne yapardınız.

  6. LTE özellikli olan e-sim özelleği sayesinde çalışacak deniyor yani telefon ile eşleme yapılıp tek sim kartla iki cihaz çalışıyormuş gibi kullanılması lazım.
    Fakat ayrıca bir e-sim satın alınıp yeni bir hat olarak ve ilave ücretlerle çalışacak ise hiç bir anlamı yok. Avrupa ve Amerika önce altyapıyı kuruyor sonra sistem geliyor biz ise sürekli geç kalıyoruz, sorumlu tabi ki devlet. Operatörlere lisans satışı tamamen gelir kapısı olarak görülüyor, bu yüzden de bekletiliyor.

  7. LTE destekli modelin aylık ödemesi Amerika’da 10dolar, burda da benzer bir ücret olacaktır, bunu da göz önüne almak gerek

  8. telefon olmadan kullanışlı olabilecek bir olduğunu düşünüyorum ama maliyeti düşündürmüzde o kadar ücret o teknoloji etmez telefon neyime yetmiyor ve normal watch 3 kullanırım yeterli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz