Ana Sayfa Haberler iOS 11 Facebook ve Twitter’a ne yaptı?

iOS 11 Facebook ve Twitter’a ne yaptı?

0

iPhone ve iPad’de uzun zamandır sisteme gömülü çalışan Facebook ve Twitter hesapları, iOS 11 ile birlikte yeniden uygulama statüsüne döndü. Peki, bu ne anlama geliyor?

iOS 8’den bu yana Apple kullanıcıları Facebook, Twitter, Vimeo ve Flickr gibi sosyal ağlar hesaplarına doğrudan Ayarlar uygulamasından giriş yapıyordu. Sistemin kendi içinde gömülü çalışan bu uygulamalar, kişi bilgileri, etkinlikler ve daha pek çok içeriği sosyal ağlardan çekerek, iOS’un Takvim, Fotoğraflar ve Kişiler gibi kendi uygulamalarına ekliyordu.

Yeni güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte bu düzen değişti. Facebook, Twitter ve diğer ağlar, tekrar herhangi bir uygulama gibi çalışmaya başladı. Uygulama izinleri, kişiler ve diğer içeriklerin Paylaş eklentisi üzerinden eklenmesi gerekiyor.

Bunun anlamı ise oldukça basit:

iOS 11 öncesinde Fotoğraflar uygulamasından Facebook’a yükleme yaparken daha “doğal” bir ekranla karşılaşıyorduk.

Eskiden herhangi bir üçüncü parti uygulamada Facebook ile giriş yapmak gerektiğinde, sistem bu onayı tek bir tuşla veriyordu. Şimdi tüm bunları ayrı ayrı vermek gerekiyor. Benzer şekilde Facebook ve Twitter’ın Siri ile entegrasyonu ortadan kalktığı için, dijital asistanı kullanarak tweet atma özelliği tarihe karıştı.

iOS 11’in getirileri ve götürüleri halen net bir listeye oturmuş değil. Bu yüzden iOS 11.1 sürümünü merakla bekliyoruz. Peki, ya siz iOS 11’e geçiş yaptınız mı? Önceki sürümlerle kıyasladığınızda nelerin eksikliğini hissediyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz