Ana Sayfa Haberler iPhone X gecikirse sorumlusu TrueDepth kamera

iPhone X gecikirse sorumlusu TrueDepth kamera

0

İnovasyon bu kez Apple’ın başına bela oldu! iPhone X’te kullanılan ve Face ID gibi yeniliklerin temelinde yatan TrueDepth kamera sistemi, seri üretimi zorlaştırıyor.

iPhone X, en azından ABD’de, 3 Kasım’da piyasaya sürülecek. Ancak o gün dünya genelinde kaç adet iPhone X hazır durumda olacak, şimdilik bilmiyoruz. Yeni cihazda yer alan sıra dışı teknolojilerin üretim bandını yavaşlattığını yaz boyunca okuduk. Ancak artık sayılı günler kaldı, haliyle beklentiler oluşmaya başladı. Ne var ki sektörel kaynaklar, üretimde yaşanan aksaklıkların henüz çözüme kavuşmadığını dile getiriyor.

Bu durumun sorumlusu ise büyük oranda TrueDepth kamera olarak görülüyor. Apple konusunda yaptığı analizlerle bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, yayınladığı son çalışmasında yüz tanıma sisteminin rakip cihazlarda olanlardan çok daha karmaşık olduğunu ve bunun Apple’ın seri üretim yapmasında bir engel olduğunu belirtti.

MacRumors haberinde geçen Kuo’nun araştırmasından bir alıntı:

”TrueDepth kamera iPhone X üretiminde asıl sorun olabilir. iPhone X’de bulunan 3D algılama (TrueDepth kamera) yapısal aydınlatma sistemi, time-of-flight sistemi ve ön kameradan oluşuyor, ki bu da rakiplerine göre çok daha karmaşık bir yapı. Bu nedenle seri üretimini yapmak da daha zor olacaktır. iPhone X üretiminde Ekim sonuna doğru bir artış beklesek de, tedarikteki yetersizliğin güçlü talebi karşılamaya başlaması ancak 2018’in ilk yarısında gerçekleşebilir.”

Kuo iPhone X parça tedariğinin de Ekim sonlarına doğru artacağını belirtti. 27 Ekim’de başlayacak ön sipariş ve 3 Kasım’da başlayacak satışlarla bütün işaretler iPhone X’in çok sınırlı sayıda olacağını gösteriyor.

Kuo iPhone ön siparişlerinin 40-50 milyonu geçebileceğine inanıyor, yani cihazın en azından bir süreliğine tedarik zinciri dengesini sağlayamayacağı çok açık.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz