Ana Sayfa Haberler Face ID nasıl çalışıyor? Apple açıkladı!

Face ID nasıl çalışıyor? Apple açıkladı!

0

Apple 3 Kasım’da piyasaya süreceği iPhone X’te bulunan yüz tanıma sistemi Face ID’nin nasıl çalıştığı hakkında bilgi verdi.

iPhone’un 10. yılına özel olarak tanıtılan ve yenilikçi özelliklerle gelen iPhone X’te kendisine has bir özellik olarak kızılötesi kamera ve çeşitli sensörlerle desteklenmiş 3 boyutlu yüz tanıma özelliği Face ID yer alıyor. iPhone 5S’ten beri kullanılan parmak izi güvenlik sistemi Touch ID’nin yerine gelen Face ID; güvenilirliği ve stabil kullanımıyla ilgili soru işaretleri oluşturuyordu. Yapılan açıklamaya göre, iPhone X’te Face ID ile birlikte bir diğer güvenlik alternatifi olarak şifre girme seçeneği de bulunuyor.

12 Eylül’den bu yana büyüyen tartışmaların marka imajına zarar vermesini önlemek isteyen Apple, merak edilen sorulara yanıt verdi ve Face ID’nin devre dışı kalabileceği 6 farklı senaryoyu açıkladı.

  1. iPhone X hiç açılmamışken veya yeniden başlatıldığında
  2. iPhone X’in 48 saat boyunca açılmaması halinde
  3. iPhone X açık olmasına rağmen 6 gününde cihazı açmak için şifrenin kullanılmamasının yanında son 4 saatinde de Face ID’nin kullanılmaması halinde
  4. iPhone X’in iTunes veya Mac üzerinden kilitlenmesi halinde
  5. Yüz tanımanın 5 defa üst üste başarısız olması halinde
  6. Acil durum modunun başlatılmasının ardından ses düğmesi ve yan tuşa aynı anda 2 saniye basılı tutulması halinde Face ID devre dışı kalacak.

Apple’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, kârlılığını büyük oranda sattığı cihazlara borçlu olması. Google ve Amazon gibi şirketlerin aksine, şirketin cirosunun çoğunluğu, reklam veya diğer veri odaklı iş modelleri yerine üst düzey cihaz ve donanım satışlarından elde ediliyor. Bu nedenle Apple’ın hem donanım hem de yazılım tasarlama yetenekleriyle Face ID gibi yenilikçi güvenlik sistemlerini diğer teknoloji üreticilerine kıyasla daha sorunsuz ürün çıkarabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz