Ana Sayfa Apple Apple, fotoğraf analizi firması Regaind’i satın aldı

Apple, fotoğraf analizi firması Regaind’i satın aldı

0

Apple, fotoğrafların içeriğini tanımlama teknolojisine sahip Fransız şirket Regaind’i satın aldı. Bir tür bilgisayar görüşü API’si üzerine odaklanan Regaind şirketi, geliştirdiği teknoloji ile fotoğrafların içeriğindeki unsurları tanımlıyor.

Apple’ın Fotoğraflar uygulaması, örneğin köpekler ya da gün batımı gibi konularda arama yapma özelliğine sahipken, Hatıralar özelliği içeriğe dayalı akılcı bir fotoğraf koleksiyonu oluşturulmasını sağlıyordu. Gerçekleşen satın alma ile Apple’ın fotoğraf odağında şimdiye dek kullanılmayan yeni özellikler sunacağı öngörülüyor.

TechCrunch’ın haberine göre Regaind, fotoğraf analiz teknolojisini bir adım daha ileri götürüyor ve fotoğrafların teknik ve estetik değerlerini paylaşıyor. Örneğin, çoklu çekim modunda bir sürü fotoğraf çekerseniz, Regaind otomatik olarak en iyi fotoğrafı buluyor ve fotoğraf kitaplığınıza ana çekim olarak yerleştiriyor. Aynı enstantanenin birden fazla çekimi yani kopyaları varsa, Regaind bu kopyaları gizleyerek fotoğraf arşivinizdeki gereksiz kalabalığı da önlemiş oluyor.

Regaind, fotoğraftaki kişinin cinsiyetini, yaşını ve duygusunu yüz hatları üzerinden analiz ediyor. Şimdilik Regaind’ın teknolojisinin iOS 11 ile entegre olup olmayacağı belli değil. Ancak Apple’ın iPhone X için duyurulan animoji özelliğini geliştirmek istediği biliniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz