Ana Sayfa Haberler Kullanıcıların iPhone satın alma ikilemi

Kullanıcıların iPhone satın alma ikilemi

2

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus nihayet mağazalarda yerini aldı. Telefonunu değiştirmek için yeni iPhone’u bekleyen kitle, bu defa ciddi bir ikilem ile karşı karşıya. Zira ufukta gözüken bir iPhone X var ve çok da uzakta değil.

Yeni bir iPhone için birikim yapmış olan insanlar hangi iPhone’u alacak? Klasik düzenin devamı niteliğindeki iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı mı yoksa yakın gelecekte satışa sunulacak olan ve standart bir iyileştirmeden fazlasını sunan iPhone X’i mi? Bu ikilem müstakbel yeni iPhone kullanıcılarının olduğu kadar Apple’ın da sorunu. Peki Apple, bu ikilemi nasıl yönetiyor?

Kullanıcıların bir kısmı iPhone’larını yenilemek için 1-2 yıl bekleyip, mevcut telefonunu güncel iPhone sürümüyle değiştiriyor. Ancak bir kısım da var ki, araya 2-3 sene koymaktan çekinmiyor ve güncellemeler kesilene kadar eski iPhone’unu kullanmaya devam ediyor (Genellikle cihazı, pil ömrü biterken bırakıyorlar).

Apple, iPhone kullanıcılarını adeta yükseltme işleminin “yeni ve tanıdık” bir karışım olmasını bekleyecekleri şekilde eğitti. iPhone X bu düzeni bozuyor ve pek çok insan, iPhone X’in sunacaklarına rağmen tanıdık iPhone 8’i satın alacaklarını söylüyor. Apple’ın iPhone X kumarı, iPhone ürün grubunu karmaşıklaştırmaktan fazlasını yapacak mı bunu bir sonraki çeyreğin sonuçları gösterecek. Ancak iPhone 8’in büyük bir satış başarısı göstereceğinden de kimsenin şüphesi yok.

Teknoloji odaklı insanların pek çoğu iPhone 8’i bekliyor fakat en kısa zamanda bir iPhone X de almayı planlıyorlar. iPhone 8 Plus’taki pek çok özellik ve hatta daha fazlası küçük boyutuna rağmen iPhone X’de de mevcut. Eğer elleriniz iPhone 8 Plus kullanmak için ufaksa, iPhone X tam da size göre.

Bu sonbaharda Apple’ı iPhone’lar özelinde kendinden çok söz ettireceği aşikar. Bir çoğumuz iPhone X istiyor, bazılarımız ise tanıdık ve alışılageldik şekilde iPhone 8 ile yoluna devam etme peşinde. Her iki durumda da Apple kazanıyor. Bu nedenle Apple’ın bir seferde üç yeni telefon duyurması kararının sonu, Apple için iyi bir şey olacak gibi. Detaylı makaleye şuradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz