Ana Sayfa Haberler iPhone X satışları Samsung’a yarayacak

iPhone X satışları Samsung’a yarayacak

0

Apple’ın, kullanıcıların iPhone satın alma ezberini bozan ürünü iPhone X’i ne kadar çok satarsa, bu durum Samsung’un o kadar işine yarayacağa benziyor. Apple’n iPhone X’te kullandığı söylenen Samsung bandrollü bileşenlerin maliyetinin artırılması, Koreli şirketin her bir satılan iPhone X’ten 110 dolar kazanmasını muhtemel kılıyor.

iPhone X’deki en yüksek profilli ve en pahalı Samsung bileşeni yeni OLED ekranı. Bu bileşen, Apple’ın talep ettiği teknik özelliklere göre geliştirilmiş özellikli bir ekran. Söylentiler, Koreli firmanın Apple için ürettiği bileşenlerinin ekran ile sınırlı olmadığı yönünde. The Wall Street Journal’ın haberine göre Samsung, iPhone X için pil ve kapasitör de üretiyor.

İddialara göre Samsung, kendi amiral gemisi Galaxy S8 için yaptığı parçalardan ziyade iPhone X için daha fazla gelir elde etme şansına sahip. Üstelik konuşulan tutar 4 milyar dolar! Bu, birkaç nedenle adil bir karşılaştırma değil. Öncelikle, burada yalnızca Samsung’un bileşen bölümü tarafından kazanılan para hesaplanıyor. Samsung Mobile’ın Galaxy S8’i satarken yaratacağı kârdan bahsedilmiyor. İkincisi ise iki telefonun sadece parça bazında satışlarını yansıtıyor olması.

Haberde ayrıca, Samsung’un 2019 yazında iPhone X satışlarının her birinden 110 dolar kazanacağı ve toplamda 130 milyon birim iPhone X’e karşın Galaxy S8’in küresel satışlarının 50 milyon birim olması beklendiği belirtiliyor. Tahminlere göre Samsung’un, kendi amiral gemisinden ilk 20 ayda ekran ve çip gibi bileşenlerden dolayı 202 dolar kazanacağı öngörülüyor.

Başka bir deyişle, Samsung kendi akıllı telefonu için iPhone’dan daha fazla bileşen oluşturduğundan, her bir satıştan daha fazla para kazanıyor. Buna karşın iPhone X’in çok daha yüksek hacimlerde satması beklendiğinden, bileşen satışlarının toplam değeri iPhone X için daha yüksek.

Samsung’un Apple ile yaptığı donanım üretimine ne kadar bağımlı olduğunu gösteren önemli bir veri daha var. CLSA yatırım bankası, iPhone bileşen siparişlerinin Samsung’un gelirinin üçte birinden fazlasını oluşturduğunu işaret ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz