Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone X ticari onayı aldı

Apple, iPhone X ticari onayı aldı

0

27 Ekim’de ön siparişine başlanacak olan iPhone X için Apple, bir süredir ABD Federal İletişim Kurulundan (FCC) onay alamamıştı. Bu durum Apple’ı günden güne köşeye sıkıştırıyordu ki, iPhone X’in gerekli tüm testleri başarıyla tamamladığını ve satışa sunulabileceğini açıklayan FCC onayı alındı.

iPhone X duyurulduğundan beri ürünün sayfalarında FCC onayının henüz alınmadığı dikkat çekiliyordu: “iPhone X, Federal İletişim Kurulu yetkilendirmesine henüz sahip değil. Bu ürün, izin alınıncaya kadar satılamaz veya kiralanamaz”.

Bir radyo verici altyapılı cihazın ABD’de satılabilmesi için FCC’den onay alması gerekiyor. Bu noktada üzerinde durulan konular, radyo frekansının insana zarar vermeyecek seviyede olması ve frekansın zararlı parazite neden olmaması gibi insanı etkileyen faktörlerden oluşuyor. Bir süredir FCC’den onay alamayan Apple, ürünün ön siparişe açılmasına yalnızca 3 hafta kala beklediği onayı aldı. Böylelikle iPhone X’in, 27 Ekim’de ön siparişe açılıp, 3 Kasım’da ise mağazalarda satışa sunulmasının önünde hiçbir engel kalmadı.

Bir ek bilgi olarak iPhone X’in yüz tanıma için kullanılan TrueDepth kamerasının üretim sorunları yüzünden, 2018’in ilk aylarına kadar kısıtla bir stokla satışa sunulacağı bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz