Ana Sayfa Apple Face ID teknolojisi, Android geliştiricilerinin planlarını değiştirdi

Face ID teknolojisi, Android geliştiricilerinin planlarını değiştirdi

0

IPhone X ve Face ID’nin tanıtılması ile Apple, mobil endüstrinin ilgisini, ekranın altında yer alan parmak izi tanıma özelliğinden alıp, kullanıcılar için ideal kimlik doğrulama çözümü olan yüz tanıma teknolojisine yöneltti.

Apple ile ilgili analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo’nun son araştırmasına göre, Android akıllı telefon üreticilerinin 3D algılama teknolojilerine yönelik çalışmaları, Apple’ın TrueDepth kamerası ve iPhone X’deki geleneksel dokunmatik parmak izi okuyucunun yerini alan Face ID teknolojisini açıklamasıyla, en az 3 kat arttı.

Raporda 3D algılama teknolojisi, “Optik parmak izi okuyucu, kapasitif çözümler göz önüne alındığında yalnızca bir güncelleme olarak nitelendirilebilirken, Face ID’de kullanılan 3D algılama teknolojisi kullanıcı deneyiminde bir devrim. Bu teknoloji ayrıca, sadece güvenlik alanında değil, Apple’ın Animoji gibi eğlenceli uygulamalar üretmesine de yardımcı oluyor. 3D algılama, AR’ın (Artırılmış Gerçeklik) gelişiminde de anahtar rol üstlenecek” sözleriyle değerlendirilirken, Kuo’ya göre önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 3D algılama donanımlı Android cihazlar hayatımıza girecek. Android cephesinde konuyla ilgili sıkı bir çalışma yürütülüyor.

Face ID, iPhone X’in piyasaya resmi çıkış tarihi olan 3 Kasım’dan itibaren halka açık olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz