Ana Sayfa Haberler iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus kamera karşılaştırması

iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus kamera karşılaştırması

0

Apple’ın yeni iPhone 8’lerindeki kameralar geçen yıl satışa sunulan selefiyle aynı megapiksel sayısına sahip olsa da, gelişmiş donanımları ortaya muazzam farklar çıkarıyor. Apple Insider, iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus’ın kameralarını bir videoda karşı karşıya getirdi.

Genel olarak kameraların özelliklerinin anlatımıyla başlayan video, iki telefonun portre modunda parlaklık ve renk dalgalanmalar noktasındaki farklarını ekrana taşıyarak devam ediyor. iPhone 8 Plus’ın renkleri 7’ye nazaran daha doygun bir şekilde sunduğu göze çarparken, özellikle manzara fotoğraflarında karanlık tonlardaki küçük farkların bile son derece başarılı yansıtıldığı dikkat çekiyor.

Fotoğraflara zoom yapıldığında, görseldeki detaylar iPhone 7 Plus’a kıyasla 8’de biraz daha fazla öne çıkıyor. Karanlık çekimlerde lensten kaynaklı olarak gökyüzünde oluşan kirlilik, iPhone 8’de neredeyse yok gibi. Video, pek çok fotoğraf karşılaştırmasıyla devam ederken, gün ışığında çekilen fotoğraflar bir hayli dikkat çekiyor. Özellikle köprünün altında çalıların bulunduğu fotoğrafta, etkin gölgelendirme sayesinde sonucun ne kadar başarılı olduğu gözler önüne seriliyor. Dynamic Range teknolojisine de odaklanan ve bu konuda bir hayli yol alan Apple, iPhone 8’de özellikle gökyüzü ve karanlıkta kalan objelerde gayet başarılı iş çıkarmış.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz