Ana Sayfa Apple Apple’da “çeşitlilik” krizi

Apple’da “çeşitlilik” krizi

2

Apple’da kapsama ve çeşitlilikten (Diversity) sorumlu başkan yardımcısı pozisyonunda görev yapan Denise Young Smith, bu hafta Kolombiya’daki One Young World zirvesinde yaptığı konuşmada argüman seçimiyle tartışmaların hedefi oldu. Smith, seçtiği sözcükler yüzünden çalışanlardan özür dilemek zorunda kaldı.

Eleştirilerin hedefi olan konuşmada Smith, çeşitliliğe nasıl odaklandığını açıklarken, bir odada 12 tane beyaz mavi gözlü sarışın erkeğin halen çeşitlilik yaratabileceğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Apple üyelerine gönderilen özür mesajında Smith, bu söylemini açıklamak zorunda olduğunu anladığını yazdı ve şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta katıldığım zirvede, kapsama ve çeşitliliğe dair bir konuşmanın içerisinde bazı yorumlar yaptım. Bu noktada seçtiğim kelimelerden dolayı pişmanım. Görüşlerim, çeşitlilik hakkında ne düşündüğümü ya da Apple’ın bu konuya yaklaşımını temsil etmiyor. Bunun için üzgünüm. Bu çeşitliliğin amacı, kadınlar, her renkten insanlar, LGBTİ ve yetersiz temsil edilen azınlıkların da dahil olduğu herkesi kapsayan bir ortam yaratmaktır. Apple’da ırk ve cinsiyet çeşitliliğini artırmaya olan taahhüdümüz, her zaman olduğu kadar güçlü. Gerçekleştirdiğimiz ilerlemeden dolayı gurur duyuyoruz ancak yapılması gereken daha çok iş var. Bu konular hakkında konuşmanın ve birbirimizden öğrenmenin önemini sürekli hatırlatıyorum”.

Söylemlerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Smith, Apple’da uzun yıllar insan kaynakları başkanı olarak görev yapmıştı. Şirket, Smith’in bu alandaki çabalarını takdir ederek, bu yılın başında kendisini kapsama ve çeşitlilikten sorumlu başkan yardımcısı pozisyonuna terfi etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Konuşmayı okudum. Bir zencinin beyaz ırkçısı olamayacağından yola çıkarak (ki zenci ırkçısı olabilir bknz 60yıllarda muhammed ali ve çevresinde zırzoplar) aslında biraz fazla üstüne gidilmiş gözüküyor. Ancak bu konu batının bu tarz konularda nasıl hassas olduğunu anlamak açısından önemli. Özellikle san fransisco’da yada londra’da bir ağız sürtmesiyle zencilere yada lgby ye laf edin, pişman olursunuz.
    Darısı bu topraklara.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz