Ana Sayfa Apple Steve Wozniak yeni girişimini tanıttı

Steve Wozniak yeni girişimini tanıttı

1

Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, Woz-U adlı yeni girişimini tanıttı. Teknolojiyi ve kodlamayı daha az korkutucu hale getirmeyi hedefleyen Wozniak, bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için online ders alma imkanı veren Woz-U’yu anlattı.

“İnsanlar genellikle teknoloji ile ilgili bir kariyer seçmekten korkuyor çünkü yapamayacaklarını düşünüyorlar. Yapabileceklerini biliyorum ve bunu onlara göstereceğim.” diyerek projenin misyonunu özetleyen Wozniak, şöyle devam ediyor: “Hedefimiz insanların borca girmeden istihdam edilebilir dijital becerileri kazanması”.

Dijital bir enstitü olarak tasarlanan girişim, teknoloji alanında önemli rollerdeki boşlukları dolduracak nitelikli çalışanlar yetiştirecek. Üstelik bunu yüksek ücretlerle değil, çok daha uygun maddi karşılıklarla gerçekleştirecek. Woz-U’nun henüz eğitim için ücretlendirme tablosu yayınlanmış değil. Bu noktada öğrenciler, almak istedikleri dersler ve kategoriler ışığında bir nevi kişiye özel ücretlendirilecek. Yani kullanıcı hangi eğitime ne kadar ihtiyaç duyduysa, o kadar ödeyecek. Woz-U’nun ücretlendirme politikası için Wozniak’ın iddiası, teknoloji eğitimine tonlarca para dökülmesine gerek kalmayacağı yönünde.

Woz-U yalnızca çevrimiçi bir hizmet gibi görünse de Apple’ın eski kurucu ortağı, ABD geneline yayılmış 30 adet fiziki ders alanı inşa etmeyi planlıyor. Hatta önümüzdeki birkaç ay içinde bu 30 lokasyondan birkaçı açılmış olacak. Woz-U girişimine göz atmak için tıklayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Umarım bu kez başarılı olur. Elini attığı hiç bir işi başaramayan, garip demeçler veren, anakarta yaptığı iki leğim sonrası hatrına verilen maaşla geçinen garip bir adam.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz