Ana Sayfa Apple Otomobil meraklılarının Apple CarPlay’e ilgisi arttı

Otomobil meraklılarının Apple CarPlay’e ilgisi arttı

1

Tüketicilerin araç satın alırken ki yaklaşımları üzerine Strategy Analytics firması tarafından yapılan araştırma, Apple CarPlay’in giderek artan bir cazibe merkezi haline geldiğini gözler önüne serdi.

ABD, Batı Avrupa ve Çin’de yakın gelecekte otomobil satın almak isteyenler ile yapılan ankette, Android Auto, CarPlay ve Baidu CarLife’a olan ilgi sorgulandı. ABD’de ankete katılanların %23’ü yeni otomobil alırken CarPlay desteğini “Mutlaka olması gerek” olarak değerlendirirken, %56’sı bu hizmet ile “İlgileniyorum”, kalan %21 ise “İlgilenmiyorum” şeklinde oy kullandı.

Anketin gerçekleştirildiği bölgeler arasında CarPlay’i en çok olmazsa olmaz gören %36 ile Çin olurken, onu %29 ile Batı Avrupa takip etti. ABD’de ise Android Auto, %30 ile CarPlay’in önüne geçti. Buna karşın Çin ve Avrupa’da CarPlay rakiplerinden daha çok tercih edildi.

ABD’de 1503, Batı Avrupa’da 1607 ve Çin’de 2003 tüketici ile yapılan anket, 2015’ten bu yana kullanılmaya başlanan CarPlay’in hızla yayıldığını ve tercih edildiğini resmediyor. CarPlay günümüzde, Ford, Cadillac, Honda, Kia, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Fiat-Chrysler ve daha pek çok üreticinin 2016 ve 2017 model araçlarında yer alıyor. An itibariyle 200’den fazla otomobil, CarPlay desteği içeriyor. İlgili marka ve araçların listesine şuradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz