Ana Sayfa Apple Apple, Mac mini’ye sırtını mı döndü?

Apple, Mac mini’ye sırtını mı döndü?

1

Apple’ın en hesaplı ve kompakt masaüstü çözümü olan Mac mini, en son 16 Ekim 2014’te yenilenmişti. Cihaz o dönemden beri hiçbir güncelleme görmedi.

Klavye, fare ve monitör olmadan, “yanında taşı” konseptiyle tasarlanan Mac mini, küçük boyutu sayesinde, bilgisayarını evden işe, işten eve götürmek isteyenler için müthiş bir çözümdü. Haswell işlemcilerle donatılan, Intel HD 5000 / Intel Iris grafik yongasına sahip olan Mac mini’ler, uygun fiyatlarıyla pek çok meraklıyı Mac sahibi yapmıştı.

Apple, 2014’ten bu yana Mac mini’yi yenilemeyerek pek çok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Sırasıyla Mac mini, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2014’te güncellenmişti. Apple, ürünü yenilerken daha evvel hiç 3 yıl ara vermemişti. Yeni bir Mac mini bekleyen Apple müşterisi sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Konuyla ilgili olarak Apple Pazarlama Şefi Phil Schiller, şirket için Mac mini’yi “Önemli bir ürün” olarak değerlendirirken, Apple’ın Mac mini’ye sırtını dönmek gibi bir planı olmadığını da söyledi. Yine de gelecekte gerçekleşmesi planlanan potansiyel bir yenileme için tarih ve bilgi vermekten kaçındı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz