Ana Sayfa Apple Apple Pay’in portföyüne 4 ülke daha katıldı

Apple Pay’in portföyüne 4 ülke daha katıldı

3

Apple, ödeme hizmeti Apple Pay’e 4 yeni ülkenin katıldığını duyurdu. İşveç, Finlandiya, Danimarka ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin eklenmesiyle birlikte Apple Pay, birkaç ay içerisinde 20 ülkeye yayılmış olacak.

Kullanıcıların iPhone ve Apple Watch cihazlarıyla temassız terminalleri olan perakendecilerde ödeme yapmasını sağlayan Apple Pay, yeni pazarlara açılmaya devam ediyor. Danimarka’da Nordea ve Jyse, Finlandiya ve İsveç’te Nordea ve ST1, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise Emirates Islamic, Emirates NBD, HSBC, mashreq, RAKBANK ve Standard Chartered Bank kullanıcıları, bundan böyle Apple Pay hizmetinden yararlanabilecek.

Apple Pay’e gelen yeni bir özellik de çok yakında iMessage uygulaması üzerinden kişiden kişiye ödeme imkanı sağlayan Apple Pay Cash. Bu özellik şu an için şirket çalışanları tarafından test ediliyor. Apple’ın, Apple Pay Cash’i kullanmaları için teşvik ettiği çalışanlar, sistemin nakit para gönderimi, satın alma işlemi gibi özelliklerini deniyor ve deneyimlerini paylaşıyor.

Kişiden kişiye Apple Pay, ilk olarak haziran ayında Worldwide Developers Conference’da iOS 11 özelliği olarak ilan edilse de, iOS 11 betalarının hiçbirinde yer almamıştı. Beta sürecinin sonlarına doğru Apple, özelliğin gelecekteki bir güncellemeyle geleceğini doğruladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Apple pay ve apple pay cash biede gelse super olur gercekten. Özellikle paypal kullanıma kapalı olması sebebiyle harika bir ödeme alma ve gönderme alternatifi olur pay cash gercekten.

  2. silah ve vize ambargosu sonrası, cia tarafında kritik ürünlerin Türkiye’ye gönderilmesinin ambargoya dahil edilmesi konuşuluyor. Yıllarca Apple ürünleri de bu kritik ürünler arasındaydı. (Örneğin Iran’a) Dolayısıyla Apple istemese de Apple ürünleri Türkiye ambargosuna dahil olabilir. Apple pay ise zaten damatlardan onay almadan giriş yapamaz dolayısıyla süreç sancılı olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz