Ana Sayfa Apple FBI bazı mobil cihazlara ulaşamıyor

FBI bazı mobil cihazlara ulaşamıyor

0

The Associated Press’in haberine göre, FBI geçtiğimiz sene ulaşmaya çalıştığı mobil cihazların yarısından fazlasına erişemedi. FBI direktörü Christopher Wray, hafta sonu yer aldığı bir konferansta, şifreleme ve kamu güvenliği arasında bir denge olması gerektiğini savunarak bazı yorumlarda bulundu.

Wray’e göre FBI, son 11 ay içinde 6900’den fazla mobil cihazın verilerine erişemedi. Bu sayının, FBI’ın geçen yıldan bu yana ulaşmak istediği toplam mobil cihazların yarısından fazla olduğunu dile getiren Wray, “Basitçe söylemek gerekirse bu büyük bir sorun. Bu durum bağımlılık yaratıcı madde, insan kaçakçılığı, terörle mücadele, istihbarat, çeteler, örgütlü suçlar ve çocuk istismarı gibi meselelerde soruşturmaları etkiliyor. Karşılaştığımız tehditler gün geçtikçe birikiyor.” dedi.

Bilindiği üzere Apple, San Bernardino teröristinin kullandığı iPhone 5C’yi açmayı reddettiğinde, FBI ve firma arasında bir gerilim oluşmuştu. Gelinen son noktada FBI’ın mobil cihazlara ulaşmak için ne tür çabalar göstereceği meçhul ancak ABD başkanı Donald Trump’ın Apple’ı FBI ile çalışmaya çağırdığı biliniyor. Apple şimdiye dek bu talebe yanaşmadı ve konuyla ilgili Tim Cook, Apple’ların kilidini açma yazılımı için “Kansere eşdeğer bir yazılım” benzetmesinde bulundu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz