Ana Sayfa Apple Apple, kamera sensörü üreticisi InVisage’ı satın aldı

Apple, kamera sensörü üreticisi InVisage’ı satın aldı

0

Image Sensors World adlı bloga göre, Apple, InVisage adlı firmayla bir satın alma anlaşması gerçekleştirmiş olabilir. Henüz kesinlik kazanmayan bu haber doğruysa, Apple’ın gelecek kuşak ürünlerinde kamera sistemleri pek çok gelişime ve yeniliğe gebe…

Kamera sensörü teknolojileri geliştiren InVisage, akıllı telefon kameralarının ışık algılama kapasitesini en üst düzeye çıkarabilen QuantumFilm katmanını geliştirerek büyük dikkat çekti. QuantumFilm, parlak gökyüzü de dahil neredeyse tüm ışık koşullarında mükemmel derecede ayrıntılı görüntüler vadediyor.

Işığa karşı ekstra duyarlı bir katman ile donatılan QuantumFilm teknolojisi, böylece görseldeki çok karanlık alanlardaki detayları dahi ıskalamıyor. iPhone ve iPad gibi kameralı cihazlara uygulanabilecek olan bu teknoloji, Apple’ın vizyonuyla birleştiğinde ortaya son derece başarılı sonuçlar çıkarabilir. InVisage’ın QuantumFilm için 2015 yılında yayınladığı tanıtım videosu, sensörün titreşimli ortamlarda ne kadar başarılı bir stabilizasyon yaptığını da gözler önüne seriyor.

Ayrıca QuantumFilm teknolojisiyle çekilmiş Prix adlı bir de kısa film mevcut. Aşağıdaki videoda, bahsi geçen teknolojinin hareketli görsellerde ve ışığın patladığı anlarda nasıl sonuç verdiğine bakabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz