Ana Sayfa Aksesuar AirPods almaya değer mi? 6 Aylık Deneyimlerim

AirPods almaya değer mi? 6 Aylık Deneyimlerim

38

Yaklaşık 6 aydır AirPods kullanıyorum. İnceleme yazamamış olsam da, sanırım artık bir değerlendirme yapmanın vakti geldi. 🙂

Fiyatına bakınca ilk başta gereksiz pahalı olarak görülebilecek bir ürün olmasına rağmen, AirPods tam olarak Apple’dan beklenen kalitede bir ürün. “Sihirli” kelimesi belki de yıllar sonra bir ürün için kullanılacaksa AirPods bunun için en doğru ürün bence.

Deneyimlerimi şöyle özetleyebilirim:

1. AirPods bir çok kişinin söylediği gibi en iyi Apple ürünlerinden biri. Belki de gerçekten en iyisi. Çok basit, kolay ve inanılmaz pratik.

Açma kapama tuşu yok, kolayca bağlanıyor. Cihazlar arasında geçiş yapmak kolay. (iOS 11 ile daha kolay!) Şarjı beklentilerimin çok üzerinde gidiyor. Kısa bir Jabra Rox macerası sonrasında resmen rüya gibi…

Pil ömrü sanki sonsuz/sınırsız gibi. Çünkü kasasına her geri koyduğumda yeniden şarj oluyor ve her aldığımda neredeyse %100 şarj ile kulağımda. Ben anlamıyorum, farketmiyorum ve hatta takibini yapmıyorum bile.

Ne zaman artık çok sık pil düşük uyarısı alıyorum. Ya da gözüme kutunun şarj ışığının yanmadığı çarpıyor, işte o zaman diyorum ki pili bitmiş. Takayım biraz şarj olsun… 🙂


2. Hayatımı kolaylaştıran bir ürün.

  • Koşarken, yürüyüş yaparken kulağımda. Hatta Watch üzerinden müzik dinleyip iPhone’u evde, çantada tutmak da mümkün oluyor. Series 3 ile zaten yepyeni kullanımlar da gelecek ama şimdilik bu bile harika. 🙂
  • Bebekle ilgilenirken, kucağımda taşırken kulağımda, telefon geldiğinde sıkıntı yaşamıyorum
  • Arabada uzun yolculuklarda mutlaka sol kulağıma takıyorum. Harita direktiflerini dinliyorum. Hem arabadakileri rahatsız etmiyor, hem de daha net duymuş oluyorum
  • Bazen evde ya da dışarıda tek kulaklık takıyorum. Dış dünyadan kopmadan, bir çağrı geldiğinde hazır olabiliyorum, ya da istediğim şeyleri dış ses vermeden dinleyebiliyorum (Twitter, Facebook videoları vb.)
  • Bazen evde iPhone’u nereye koyduğumu bilmiyorum, ama Watch’tan kimin aradığını görüyor, cevaplıyor ve AirPods üzerinden konuşuyorum!


3. Küçük, şık ve taşıması kolay… Kablolu kulaklıklar gibi dolanmıyor, sarma-çözme vb dertleri yok. Kutusu oldukça küçük, kot cebinde bile taşınıyor.

Hafif. Kulakta ne ağırlık yapıyor, ne bir süre sonra ağrı, ne de kocaman bir şey kafada kalıyor. Üstelik de AVM gibi yerlere girerden müthiş kolay oluyor. Çünkü metal dedektöründen geçerken kablolarla uğraşmaya gerek kalmıyor.

4. Ses kalitesi çok çok daha iyi! Bunu aslında karşı tarafa giden ses kalitesi olarak yazmak daha doğru olabilir. Çünkü AirPods’un üzerindeki mikrofonlar sayesinde ortam sesini benim sesimden ayırıyor ve karşı tarafa daha temiz bir ses gitmesini sağlıyor.

iPhone ile konuşurken kablolu kulaklık takan arkadaşlarımız ortam sesini de aynen bize veriyorlar, cafe ise cafe, yolsa yol 🙂 Ama AirPods ile ortam sesi çok çok azalıyor, zaten azsa yokoluyor. Bu da iletişimi daha kolay hale getiriyor.

Hele bir de FaceTime Audio, Hangouts ya da Skype gibi VoIP iletişim kuruyorsak nefis…!


5. İlk kurulum, eşleştirme vb süreçler neredeyse yok gibi. Kutuyu aç, Bağlan’a bas. Bitti işte, artık Apple Kimliğime bağlı tüm cihazlarla eşleşmiş oluyor.

6. Fiyat konusu ise sanırım artık Türkiye şartlarında değerlendirmesi anlamsız olan konulardan biri. Çünkü ABD’de 160 dolara alınabilen bu ürün, yani kabaca asgari ücretin 10’da 1’i neredeyse, Türkiye’de ise 900 TL.

Sadece ABD fiyarlarıyla düşünsek bile, ABD’de ilk bakışta pahalı gibi gelebilecek bu ürünün, yukarıda anlattığım özellikleri sağlaması, ve bu özelliklere bile ulaşamayan, beceriksiz ve kalitesiz kablosuz kulaklıkların çok daha pahalıya satılması sebebiyle görece ucuz, ve her kuruşun hakkını veren bir ürün haline geliyor.

Son Sözler

Artık neredeyse her evden çıktığımda AirPods’u yanıma alıyorum. Çünkü bana müthiş kolaylık sağlıyor. Müzik dinleme keyfim arttı. Ve koca iPhone’u kulağımda tutmak zor gelmeye başladı 🙂

Eğer yakın zamanda bir hediye almayı düşünüyorsanız, AirPods’u gözü kapalı düşünün. Çünkü hediyeyi aldığınız kişiyi çok mutlu edeceksiniz. 🙂 (Ben 2 defa mutlu ettim, oradan biliyorum)

AirPods ile gerçekten tamamen özgürce müzik dinleyebiliyorsunuz. Bir defa bunu deneyimledikten sonra vazgeçmek, eski kablolu günlere dönmek çok çok zor.

Biraz fazla abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz, ancak inanın, daha önce bir üründen neredeyse hiç bu kadar memnun kalmamıştım. 🙂

Siz AirPods kullanıyor musunuz? Ya da başka bir kablosuz kulaklık? Sizin deneyiminiz nasıl? Yorumlarınızı bekliyorum…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


38 Yorumlar

  1. Göktuğ bey tam anlamıyla aynı deneyimi yaşıyoruz sanki. Bende TR de çıktığından beridir kullanıyorum ve çok memnunum. Fiyatı TR için pahalı ama bence fiyatını hakeden bir ürün. Umarım daha da becerikli hale gelen bir ürün olur ileride. Deneyimlerinizi paylaştığınız böyle incelemeleri merakla bekliyoruz.

  2. Kulakligi almak isteyenlerden biriyim fakat burda sadece kulagin en iyi yanlari yazilmis. Sahsen kulakligi almadan once eksiklerini de bilmek isterim. Ornegin ses yalitiminin cok iyi olmadigi ve disardaki sesleri iceri, icerdeki sesi disari verdigi soyleniyor.

    Bir de hediye olarak alinir demissiniz ama airpodsun tek bir tasarimda olmasi nedeniyle bu kulakligin her kulaga uymadigi elestirileri geliyor. Birine bu kulakligi aldigimizda bu kisi belki de kulakligi hic kullanamayabilir.

    Bu eksiklikler disinda iyi bir yazi.

    • Teşekkürler Mehmet Bey yorumunuz için. Aslında söylediğiniz şeyleri ben eksik olarak görmüyorum, bunlar bence ekstra özellikler olabilir.

      Örneğin aktif gürültü önleme özelliği de yok, ya da üzerinde şarj göstergesi yok, açma kapa tuşu yok gibi şeyler de eksiklik olarak görülebilir. Bunlar elbette biraz da beklentiler ve kişisel tercihlerle ilgili. 🙂

      Yalıtım konusunda ise Apple’ın duruşu biraz kendine özgü. Yani mesela kulak üzeri bir Beats Solo3 ile daha iyi yalıtım sağlarken, ortam seslerinden uzak tutuyor bizi. Ancak bu da bir anlamda sokakta yürürken rahatsızlık da verebilirim. Malum başımıza çeşit çeşit şeyler gelebiliyor. 🙂

      Apple’ın Earpods kulaklıklarını kullandıysanız ona benzer bir ses ve yalıtım performansı alabileceğinizi söyleyebilirim. Bu da belki de çok fazla yalıtım istemeyen, ya da AirPods kulağında olsa da müzik dinlemediği zaman ortam seslerini tamamen kaybetmek istemeyenler için diyebilirim.

      Söylediğiniz gibi bunu da eklesem daha iyi olurdu sanırım, ancak yorumunuz sayesinde değinme şansım oldu. 🙂 Teşekkürler tekrar yorumunuz için…

  3. Bende yaklaşık 7- 8 aydır kullanıyorum.Gerçekten harika bir ürün.O kadar hafif ki bazen kulağımda olduğunu bile unutuyorum.Fiyatı yönünden eleştiriler alıyorum.Fakat işyerimizin o gürültülü halinde bile iphone ile apple watch ile benim içim vazgeçilmez oldu.
    Göktuğ bey AirPodsu nasıl kablosuz şarj yapacağız.Bilgilendirirmisiniz.Teşekkürler.

    • Teşekkürler yorumunuz için Mehmet Ali Bey. Merak ettim nasıl bir çalışma ortamınız var?

      Sorunuza gelince, Apple 2018’de AirPower adlı kablosuz şarj pedini çıkarttığı zaman muhtemelen bir de yeni bir AirPods şarj kutusunu da satışa sunacak. Bu yeni şarj kutusu da kablosuz şarja izin veriyor olacak. Muhtemelen $70 yada 280TL gibi bir fiyata biz de bu şarj kutusunu satın alıp AirPods’u kablosuz olarak şarj edebileceğiz. 🙂

      • Biz motor gömlek imalatıyla uğraşıyoruz.Haliyle torna tezgahları,makineler yani gürültülü bir ortam göktuğ bey.
        Air power çıkınca almak istiyorum.Telefon,saat,airpods birlikte kablosuz şarj iyi olacak.Nitekim saat ve telefonu hergün şarj etmek bıktırdı.Airpodsun şarjıyla bi sıkıntım yok.

  4. Onlarca kulaklık kırmış ve kaybetmiş birisi olarak yaptığım en iyi yatırım olabilir. Şimdiye kadar sadece arabada kullandım. Kış aylarının gelmesiyle üstümde daha çok yer olacağından yanıma almaya başladım. Bu kışı da kaybetmeden atlatırsam benden mutlusu yok.

  5. göktuğ bey sadece şunu merak ediyorum. kulakta duruyor mu? ben kablolu airpods kullanıyorum hiç kulağımda durmuyor. alsam pişman olurmuyum

  6. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. 10 puanlık bir ürün. Parasının hakkını veriyor. Aklımdaki tek soru kablosuz şarj özelliği. Ben apple a sordum var dediler ama tatmin olmadım. Sizin bu konu hakkında bilginiz varmı ?
    İphone x reklamında airpower ile kullanıldığını gösteriyorlar ama aynı ürünmü ?

    • Apple 2018’de AirPower adlı kablosuz şarj pedini çıkarttığı zaman muhtemelen bir de yeni bir AirPods şarj kutusunu da satışa sunacak. Bu yeni şarj kutusu da kablosuz şarja izin veriyor olacak. Muhtemelen $70 yada 280TL gibi bir fiyata biz de bu şarj kutusunu satın alıp AirPods’u kablosuz olarak şarj edebileceğiz. 🙂

  7. İlk çıktıgı hafta almıştım genel olarak memnunum fakat ben genelde yuksek sesle muzik dinlemeyi severim ve ses gücü benim için tam yeterli değil gibi geliyor. Son zamanlarda da bir şarj sorunu baş göstermeye başladı aksam kutusunda duruyor sabah işe giderken alıyorum ama kulaklıklardan biri şarj olmamaış hatta olan şarjda bitmiş oluyor. kronik bir sorun değildir umarım bu olay.

  8. Aşağı yukarı benimdr aynı zamanlar oldu gayet memnunum sadece kulaklıklar dış ortam sesini duymak istemediğim için sık sık değiştirdiğim kulaklık Sünger leri kullanıyorum bunların daha profesyonel i earskinz markalı birşeymiş kullanan yahud tedarik edebileceğim bilgi verirseniz sevinirim.

      • Benim ki üç dört saat gitmiyor, dizi film izlerken, konuşurken ben anlamıyorum nasıl 5 gün gidebiliyor. Benim cihaz bozuk olabilir mi? Tamam çok çabuk şarj oluyor ama çok çabuk bitiyor…yorumunuzu bekliyorum.şimdiden teşekkürler…

      • Maalesef düzelmedi. 🙁 apple telefon desteğini denedim yapamadık bu arada çok kibarlardı belirtmek isterim. 🙂 bende lydia ataşehir e yetkili servise bıraktım. Bir kaç güne geri dönecekler iş.

  9. İnceleme yazısı için teşekkürler ben de küçük bir ekleme yapayım..Bir motosiklet kullanıcısı olarak hayatımı inanılmaz kolaylaştırdı..Apple watch ve air pods ikilisini mükkemmel bir intercom olarak kullanıyorum telefona watch aracılığıyla airpods üzerinden cevaplamak müzik dinlemek ve kask içinden konuşmak müthiş bir deneyim.

  10. Uzun zamandır Sennheiser kablosuz minik kulaklığını kullanıyorum. Tek kulak kullanılan bir model, istediğin kulağına takabilirsin.Tanesi 500 ti civarı şimdi. Yanımda taşımadığım için 3 tane aldım, eve, işe ve tekneye.
    Merak ettiğim şu; AirPods birini eve, diğerini işe bıraksam çalışır mı? Yoksa çalışma mantığında her 2 kulak mı var. Teşekkürler.

  11. kesinlikle kullanıyorum almadan önce ya bukadar verılırmı dıye dusunmedım degıl ama sunduğu rahatlık kullanım kolaylığı bazen uçakta kulağımdayken uyuyorum gozumu acıyorum bır an aırpodları arıyorum tabııkı kulağımda okadar hafıf yanı unutuyorsunuz kulağınızda

  12. Merhaba. Bende almayı düşünüyordum. Fakat SAR değerini görünce vazgeçtim. Bir kulaklığa göre çok fazla bence. Hatta bazı telefon modelellerinden bile yüksek SAR değeri var.

  13. Merhaba benim merak ettiğim konuda ; gürültülüyerlerde karşı tarafa ses gitmeme konusu . Videolarda falan hep bu konuya değinmişler . Bu konuda metroda yada otobusteyken kolaylığın birini elimde mikrafon gibi tutsam çalışır mı ? Direk kapanmış mi olur çıkardığım kulaklık .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz