Ana Sayfa Apple Apple, Yeni iPhone ve iPad’lerde Qualcomm ürünlerini kullanmayabilir

Apple, Yeni iPhone ve iPad’lerde Qualcomm ürünlerini kullanmayabilir

0

Wall Street Journal’ın kaynaklarına göre Apple, Qualcomm ile iş ilişkisini sonlandırmayı planlıyor. İddialara göre Apple, 2018’de satışa sunulacak iPhone ve iPad modellerinde Qualcomm’un çiplerini kullanmayacak.

Eğer söylentiler doğruysa gelecek sene satışa sunulacak yeni iPhone ve iPad’lerde modem çipleri Intel veya MediaTek markalı olabilir. Bilindiği üzere Apple ve Qualcomm’un arası, bu yılın başından beri karşılıklı açılmış pek çok dava sebebiyle açık. Qualcomm’un patent ihlali yaptığını öne süren Apple’a karşı Qualcomm da benzeri bir dava açtı. Şirketle alakası olmayan teknolojiler için haksız telif ücreti istediği öne sürülen Qualcomm’a Apple’ın açtığı davanın tutarı tam 1 milyar dolar. Buna karşı Qualcomm, işlemcilerinin yeni iPhone’larda bilinçli bir şekilde tam randımanlı çalıştırılmadığını ve bu yüzden de firmanın ürünlerinin rakiplerine göre “yavaş” göründüğünü öne sürerek de dava açmış durumda.

İki firmanın arasında yaşanan bu yasal mücadelenin ortasında Apple, 2018’in sonbaharında çıkacak yeni cihazlarında Qualcomm’un hiçbir ürününü kullanmamayı amaçlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz