Ana Sayfa iOS iOS 11.2 Beta ile hesap makinesi sorunu çözüldü

iOS 11.2 Beta ile hesap makinesi sorunu çözüldü

1

Dün itibariyle geliştiricilere sunulan yeni iOS 11.2 Beta, iOS 11’in eylül ayından bu yana süregelen hesap makinesi sorununu düzeltti.

iOS 11.2’den önceki iOS 11 sürümlerinde bulunan hata sebebiyle, hesap makinesinde 1+1 işlemi yapıldığında cevap 11 olarak gelebiliyordu. Ayrıca 1+2+3 ise 23 ve hatta bazen de 24 olarak hesaplanıyordu. Genellikle rakamların hızlı tuşlanmasıyla ortaya çıkan bu hatalar, iOS 11.2 Beta ile tarihe karıştı.

iOS 11’in hesap makinesindeki hatalara birkaç örnek

Eylül ayından bu yana bahsi geçen hatalar iOS 11’de yer alsa da özellikle geçtiğimiz 2 haftada bu konu bir hayli gündeme taşındı ve Apple, sorunlu hesap makinesi manşetlerine kayıtsız kalamadı. Apple mühendisleri, onlarca insandan bu soruna ilişkin hata raporu aldıklarını ve Reddit gibi sitelerin forumlarında yüzlerce şikayete rastladıklarını belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bu beta belli modeller için mi? iphone 7 plus için yazılım guncellemesi görünmüyor bende 11.1 beta 5 en son yukledigim surum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz