Ana Sayfa iPhone Face ID ve Touch ID tuş kilidi açmada karşı karşıya!

Face ID ve Touch ID tuş kilidi açmada karşı karşıya!

0

iPhone X ile gelen yüz tanıma teknolojisi Face ID, Touch ID ile karşılaştırıldı. Bakalım Face ID mi yoksa Touch ID mi daha hızlı çalışıyor?

iPhone X ile Touch ID teknolojisinden vazgeçtiğinin sinyallerini veren Apple, TrueDepth kameradan yararlanarak karşımıza üst düzey bir güvenlik sunan yüz tanıma teknolojisi Face ID ile çıkmıştı. Face ID‘nin karanlıkta bile başarılı bir şekilde çalıştığını söyleyen Apple, yayınlanan iPhone X incelemeleri ile bu söylediğinde ne kadar haklı olduğunu kanıtladı. Bugün ise Face ID ile Touch ID kozlarını tuş kilidi açmada paylaştı.

Touch ID, Face ID’ye göre daha hızlı!

iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinin kullanıldığı Face ID ile Touch ID karşılaştırmasında, tuş kilidinin açılış hızları açıkça görünüyor. Face ID, üst düzey güvenlik sunmak adına hızdan biraz taviz vermiş gibi görünüyor. Face ID, tuş kilidi açmada Touch ID’ye göre yaklaşık 1 saniye kadar geçirme yaşıyor. Bu gecikmenin nedeni; Face ID’nin yüzü okumak için infrared sinyalini göndermesi ve karşılığında gecikmeli tepki vermesi olarak gösteriliyor.

Touch ID, Face ID’ye göre daha düz mantık ile çalıştığı için tepki süresi doğal olarak daha hızlı oluyor. Ancak güvenlik konusunda Touch ID’nin Face ID’ye göre bir adım geride olduğunu belirtelim.

Face ID’nin yazılım ile iyileştirilebileceği ve bu sayede daha da hızlanabileceği söyleniyor. Ancak, Apple’ın odağında şimdilik iOS 11‘in sorunlarını çözmek ve WWDC 17‘de vadedilen ancak iOS 11 ile sunulmayan özellikleri kullanıcılar ile buluşturmak yer alıyor.

Face ID ve Touch ID hız karşılaştırmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz