Ana Sayfa Apple Apple dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı

Apple dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı

2

Apple 30 Eylül 2017’de sona eren dördüncü çeyreğin finansal sonuçlarını açıkladı. 3 aylık dönemde toplam $52.6 milyar gelir açıklayan şirket geçen senenin aynı dönemine oranla gelirlerini %12 artırdı.

Beklentilerin üzerinde değerler açıklayan Apple’da keyifler yerinde. CEO Tim Cook: “Rekor dördüncü çeyrek gelirleri, tüm ürün kategorilerimizde yıllık bazda büyüme ve hizmet gelirlerindeki rekorla birlikte 2017’yi güçlü mali sonuçlarla bitirdiğimizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu dönemde ürün yelpazelerine iPhone 8 & 8 Plus, Apple Watch Series 3 ve Apple TV 4K’yı kattıklarının altını çizen Cook, iPhone X satışlarının başlamasıyla da birlikte tatil sezonunu sabırsızlıkla beklediklerini belirtiyor.

Apple bu çeyrekte $52.6 milyar gelirin yanında $8.7 milyar kâr açıkladı. 3 aylık dönemde 46.7 milyon iPhone, 10.3 milyon iPad ve 5.4 milyon adet Mac satıldı. Tüm bu değerlerin geçtiğimiz çeyreklere oranla karşılaştırmaları ise şöyle:

Apple’ın son 9 çeyrekte açıkladığı gelirler
Apple’ın son 9 çeyrekte açıkladığı kârlar
Son 9 çeyrekteki iPhone satışları…
Son 9 çeyrekteki iPad satışları…
Son 9 çeyrekteki Mac satışları…

Tüm bunların yanında Apple’ın 3 aylık dönemde hizmetlerden $8.5 milyar gelir etmesi oldukça dikkat çekiyor. Apple’ın hizmetlerden elde ettiği gelirlere yönelik analizleri de şu yazımızda paylaşmıştık.

Geçen seneye oranla kâr miktarının düşmesine rağmen Apple’ın iyi bir çeyrek geçirdiğini söyleyebiliriz. 2018’in ilk çeyreğinde ise firmanın $84 – $87 milyar arası rekor bir gelir açıklaması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. İçinde bulunduğumuz çeyrekte ciro hedefleri GÜNLÜK 1 milyar dolar!!!

    30 küsür yıllık Mac tarihinin en yüksek satış adedi gerçekleşti. Mac hiç olmadığı kadar güçlü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz