Ana Sayfa iPhone Face ID verileri geliştiriciler ile paylaşılabilir

Face ID verileri geliştiriciler ile paylaşılabilir

1

Face ID verilerinin geliştiriciler ile paylaşılacağı, Reuters tarafından iddia ediliyor. Peki, geliştiriciler Face ID verileri ile ne yapacak?

iPhone X ile yüz okuma teknolojisi Face ID’ye geçiş yapan Apple, etkinlik sırasında Face ID verilerinin aynı Touch ID‘de olduğu gibi büyük bir güvenlikle saklanacağını açıklamıştı. Güvenlik konusunda yıllardır kullanıcılarının yüzünü kara çıkarmayan Apple, Reuters’ın iddiasına göre gizlilik politikasında bir esnetme yapacak.

Bildiğiniz gibi Face ID API‘ı sayesinde; 1Password gibi uygulamalarda yüzünüzü kullanarak, uygulama kilidini açabiliyorsunuz. Bu avantajın maalesef ki bir dezavantajı da olabilir.

Face ID verileri ile geliştiriciler ne yapacak?

Reuters; iPhone X’in Face ID özelliği ile toplanmış belli yüz verilerinin geliştiriciler ile paylaşılacağını dile getiriyor. Bu iddia oldukça ses getirecek gibi görünüyor. Çünkü iPhone X ile taranmış yüzlerin görsel bir temsili ve 50’den fazla yüz ifadesinin geliştiriler ile paylaşılması söz konusu.

iPhone X sahiplerinin yüz biyometriklerinin geliştiriciler ile paylaşılması kabul edilemez bir durum olarak gösteriliyor. Peki, Face ID ile toplanan yüz verilerini geliştiriciler ile paylaşmamak için ne yapmak gerekiyor.

Yüz verilerinizi geliştiriciler ile paylaşmamak için; Ayarlar>Gizlilik>Analiz>Uygulama Geliştiricilerle Paylaş seçeneğini pasif hale getirebilirsiniz.

Reuters’ın iddiasına henüz Apple cephesinden bir açıklama gelmediğini belirtelim.

Ancak Apple’ın Face ID verilerini şifreli bir şekilde koruduğunu ve geliştiriciler ile paylaşsa bile bu verilerin çok yüzeysel olacağı düşünülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bilgilendirici, tarafsız güzel bir haber olmuş.

    Konu hassas ve ACLU işin içinde olunca halkı bilgilendirmek noktasında doğru bir iş yapmışlar. Reklam ajansı google’un ve fbook gibi firmaların yaptığınız ve hatta yapmadığınız her hareketi üçüncü kişilerle paylaştığını ve bu konuyu kimsenin de çok önemsemediğini düşününce bu konuda Apple’ın yüz verilerinizi değil ancak mimiklerinizi siz isterseniz paylaşacak olması çok da tepki görmeyecektir diye tahmin ediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz