Ana Sayfa iOS iOS 11.1’de “i” harfi sorunu ortaya çıktı!

iOS 11.1’de “i” harfi sorunu ortaya çıktı!

0

iOS 11.1 güncellemesinde “i” harfi sorunu ortaya çıktı. Bazı iPhone ve iPad kullanıcıları bu sorundan dolayı “i” harfini iOS 11.1’de kullanamıyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu iOS 11.1 güncellemesi ile iOS 11 sürümünde yaşanan sorunları büyük oranda çözmüştü. Artık stabil bir sürüm diyebileceğimiz iOS 11‘de bugün ilginç bir sorunun daha olduğu ortaya çıktı.

iOS 11.1 sürümünde “i” harfi yazılamıyor!

TheCravin kullanıcı ismine sahip Reddit kullanıcısı, iOS 11.1 sürümünde “i” harfini kullanamadığına ilişkin bir başlık açtı. Kısa süre içerisinde açılan başlığa, bu sorunu yaşayan yüzlerce kişi yorum yazdı. TheCravin; Apple’ın klavye tahmin özelliğini açtığında “i” harfinin arkasında “A” harfinin veya “#” ya da “!” gibi sembollerin geldiğini bu yüzden de I harfini kullanmadığını belirtti.

iMessage, Instagram ve Twitter gibi uygulamalarda yaşanan bu sorunun çok yakında düzeltilmesi bekleniyor.

Apple bu konu hakkında, sorunun üzerinde çalıştıklarını ve yakında gelecek olan iOS 11.2 güncellemesi ile sorunu düzelteceklerini söylüyor. Cupertinolu teknoloji devi şimdilik geçici bir çözüm olarak klavyede Metin Değişimi özelliğinin kapatılmasını öneriyor.

Eğer siz de buna benzer bir sorun yaşıyorsanız; Ayarlar>Genel>Klavye bölümünden Otomatik Düzeltme ve Tahmin özelliğini kapatabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz