Ana Sayfa iPhone iPhone X’in OLED ekranı için Apple açıklama yaptı

iPhone X’in OLED ekranı için Apple açıklama yaptı

0

Apple, iPhone X’in OLED ekranı için resmi açıklama yaptı. iPhone X, OLED ekranında yaşanacak sorunlar ile karşı karşıya kalabilir.

Apple, iPhone 8 Plus da dahil olmak üzere uzun süredir iPhone modellerinde LED arkadan aydınlatmalı IPS LCD ekran kullanıyordu. iPhone X ile birlikte OLED ekran teknolojisine geçiş yapan Apple; OLED’in eksikliklerini bildiği için Super Retina HD adını verdiği teknolojisi ile OLED’i birleştirmişti.

OLED‘in büyük eskiliği olan parlaklık, geniş renk ve renk doğruluğunu Super Retina HD ile kapatan Cupertinolu teknoloji devi, bugün iPhone X‘in ekranı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

iPhone X, tipik OLED sorunu yaşayabilir!

OLED ekranlar, yapısından dolayı yanma ve renk değişikliği gibi sorunları barındırıyor. Örneğin; OLED ekranda uzun süre sabit bir görseli görüntülediğinizde, o görselin gölge şeklinde izleri bir süre ekran yer alıyor. OLED yanması denilen bu sorunun iPhone X‘te de olabileceği Apple tarafından resmen açıklandı.

Apple; “OLED ekranda; yanma, renk ve renk tonlarında değişiklikler olabilir. Bu durum OLED’in yapısından dolayı çok normaldir. Biz bu eksiklikleri Super Retina HD teknolojimiz ile gideriyoruz. Ancak, ekranda bir sabit bir görseli uzun süre görüntülediğinizde, bu görüntünün silik izleri bir süre ekranınızda durabilir.” açıklamasında bulundu. Ancak Apple, bu açıklamada OLED’in renk değişikliğine değinmiyor. Buradan da OLED’deki renk değişik sorunun Super Retina HD ile kapatıldığını çıkarabiliriz.

Apple’ın bu açıklaması üzerine, iPhone X’in ekranında OLED‘den dolayı yaşanabilecek sorunların, garanti kapsamına girip girmeyeceği merak konusu oldu. Son olarak Türkiye’de iPhone X’in garanti dışı ekran değişim ücretinin 1.180 TL olduğunu belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz