Ana Sayfa iPhone iPhone X pil süresi belli oldu

iPhone X pil süresi belli oldu

0

Merak edilen iPhone X pil süresi bugün belli oldu. iPhone X pil süresi, maalesef ki iPhone 8 Plus’ın biraz gerisinde kalıyor.

Apple’ın, iPhone X‘in bataryasını “L” şeklinde tasarladığı lansman sırasında dile getirilmemiş ancak iFixit ekibi iPhone X’i parçalarına ayırdığında L tasarımı ortaya çıkarmıştı. Daha büyük görünen L şeklinde bataryanın, iPhone X’in pil süresini olumlu etkileyeceği düşünülüyordu. Ancak bugün açıklanan iPhone X pil süresi ile bu beklentiler suya düştü.

iPhone X pil süresi ile iPhone 8 Plus’ın gerisine kalıyor!

Yapılan testler sonucunda; iPhone X pil süresi 8 saat 41 dakika olarak belirlendi. 2,716 mAh kapasiteli bataryaya sahip olan iPhone X, maalesef ki iPhone 8 Plus‘ın gerisinde kalıyor2.691 mAh bataryalı iPhone 8 Plus tam 10 saat 35 dakika kullanım süresi sunarak, Galaxy Note8, LG V30, Galaxy S8+ ve Pixel 2 XL‘in yaklaşık olarak 2 saat önünde yer alıyor.

iPhone 8 ise bu testte 8 saat 37 dakika kullanım süresi ile neredeyse iPhone X‘i yakalıyor.

Test sonuçlarına göre mükemmel dereyece sahip olan iPhone X, şarj dolum süresinde sınıfta kalıyor. iPhone X’in bataryası tam 189 dakikada doluyor. iPhone 8 Plus bataryası 178 dakika ve iPhone 8 ise 148 dakikada doluyor. Apple’ın rakibi Samsung’un amiral gemisi Galaxy S8+ sadece 99 dakikada şarj olarak listenin zirvesinde yer alıyor.

Şarj dolum testinin iPhone X‘in kutu içeriğinden çıkan hızlı şarj desteklemeyen adaptör ve Lightning kablo ile yapıldığını belirtelim. Eğer iPhone X’i hızlı şarj etmek istiyorsanız; Apple Store’dan adaptör ve kablo satın almanız gerekiyor. Bu da size yaklaşık olarak 370 TL‘ye mal olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz