Ana Sayfa iPhone Apple, FBI’a yardım edecek

Apple, FBI’a yardım edecek

0

Apple, Teksas saldırısının aydınlatılması konusunda FBI ile ortak çalışacak.

Güvenlik ve gizliliği her zaman ön planda tutan Apple, geçtiğimiz aylarda Amerika’da yaşanan saldırılarda FBI ile çalışmayı reddetmişti. FBI ile arası açılan Apple, bu husumeti düzeltmek için kolları sıvamış durumda.

Hatırlayacağınız üzere; geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Teksas eyaletinde yaşanan saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti. 26 kişiyi katleden katil, yaklanmış ve tüm eşyalarına el konulmuştu. Saldırganın kullandığı telefonun ise iPhone olduğu bildirilmişti. Yetkililer, akıl hastanesinden kaçan akli melekeleri yerinde olmayan saldırganın, iPhone‘unda şifre olduğunu ve bu şifreyi kırmak için çalıştıklarını açıklamıştı.

FBI yine iPhone’un kilidini açamadı

FBI yine iPhone’un kilidini kırmayı başaramadı ve bununla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Christopher Combs, basın toplantısında iPhone‘un şifresini açamadıklarını dile getirip Apple‘a sitemde bulundu. Parmak izi okuyucusu Touch ID’yi kullanmayı denemeyi akıl edemeyen yetkililer, olayın üzerinden 48 saat geçtiği için Touch ID‘yi kullanma şansını yitirdi.

Bildiğiniz gibi, güvenlik için 48 saat boyunca iPhone’un kilidi açılmazsa Touch ID otomatik olarak güvenlik için devredışı kalıyor. FBI bunu unutup yine bir iPhone’un şifresini açamayıp Apple’dan haber beklemeye başladı.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, bu sitemin ardından iPhone’un şifresini açmak için yardım edebileceklerini açıkladı. Yetkililer ile iletişime geçtiklerini söyleyen Apple temsilcisi, bu sürecin yasal çerçeveler içerisinde olacağını belirtti.

Ancak Apple’ın bu teklifi ilk başta reddedildiği ancak şifreyi kıramayınca Apple‘a mahkeme kararı gönderildiği ortaya çıktı.

Şimdiki süreçte teklifi rededilen Apple’ın nasıl bir tutum sergileyeceği bilinmiyor. Bakalım teklifi rededilen Apple, saldırganın iCloud bilgilerini yetkililere verecek mi?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz