Ana Sayfa Apple Apple çeşitlilik raporunu yayınladı: Hepimiz kardeşiz

Apple çeşitlilik raporunu yayınladı: Hepimiz kardeşiz

0

Apple 2017’ye yönelik çeşitlilik raporunu yayınladı. Şirketin Temmuz 2016 – 2017 arası işe aldığı çalışanların yarısı “teknoloji sektöründe tarihsel açıdan az temsil edilen gruplardan” oluşuyor.

Apple’ın özenle seçtiği bu tabir kadınlar, siyahiler, hispanikler, Hawaililer, Asyalılar gibi çeşitli gruplar için kullanıyor. Rapora göre 2016/2017 arası işe alınan çalışanların %25’ini Asyalılar, %11’ini siyahiler, %15’i hispanikler, %4’ünü çok ırklılar ve %43’ünü beyaz insanlar oluşturuyor. Apple’ın şu anda bünyesinde çalıştırdıkları insanların %68’i erkek, %32’si ise kadın. Bunlardan %21’i Asyalı, %9’u siyahi, %12’si hispanik, %3’ü çok ırklı ve %53’ü beyaz.

Apple’daki kadın çalışanların oranı da yıldan yıla artışını devam ettiriyor. Çeşitlilik bizim geleceğimiz diyen Apple özellikle 30 yaş altı için bu konuyu önemsiyor. 2014’ten bu yana kadın çalışan oranında %2’lik bir artış yakalayan şirket 30 yaş altı kadın çalışan oranlarında %5’lik bir artış göstermiş. Apple’daki liderlerin %29’u kadınken 30 yaş altı liderlerin %39’unu kadınlar oluşturuyor.

Kimileri Apple’ın bu konuya dair detaylı veriler içeren bir rapor yayınlamasını samimi bulmasa da çeşitlilik Apple’ın yıllardır üzerinde durduğu hassas bir konu. Şirket 2014’ten beri çeşitlilik raporunu herkese açık bir şekilde paylaşıyor. Bu, dünyanın farklı yerlerinden, farklı inançlara, ırka, renge, cinsel yönelime, kültüre, ideolojiye, kişiliklere sahip insanları cesaretlendiriyor.

Apple konuya yönelik güzel de bir video yayınlamış. Ön yargılarınızdan arının. Farklılıklardan korkmayın, çeşitliliğe açık olun. İnsanlık tekil değil, çoğuldur. Diyor ve sizi videoyla baş başa bırakıyorum 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz