Ana Sayfa iOS iOS 11.1.1 güncellemesi çıktı!

iOS 11.1.1 güncellemesi çıktı!

0

iOS 11.1.1 güncellemesi bugün iPhone, iPad ve iPod touch modelleri için yayınlandı. Peki, iOS 11.1.1 ile hangi hatalar düzeltiliyor?

iOS 11‘in yaralarını hızlı bir şekilde saran Apple, iOS 11.1 güncellemesi ile sistemde yaşanan özellikle de batarya performasındaki yarı yarıya olan düşüş sorununu çözmeyi başarmıştı. Ancak iOS 11.1 ile bazı küçük sorunlar ortaya çıkmıştı. Bu sorunlardan en can sıkanı ise klavyede otomatik düzeltme açıkken “i” harfinin “?” işareti ile değiştirilmesi olmuştu. Bugün gelen iOS 11.1.1 ile bu sorun da ortadan kalkıyor.

iOS 11.1.1 ile düzeltilen sorunlar neler?

iOS 11.1.1 güncellemesi ile klavyede otomatik düzeltme ile ilgili olan “i” harfi sorunu çözülüyor. Artık tüm dillerde otomatik klavye düzgün bir şekilde çalışıyor. Ancak Türkçe’de yok kelimesi hala YÖK olarak düzeltiliyor. Bu sorunun Apple’a raporlanmasına rağmen neden çözülmediği merak konusu olmuş durumda.

Güncelleme ile bir diğer sorun olan Hey Siri‘nin çalışmama durumu da ortadan kalkıyor. Artık Hey Siri komutu her zaman stabil şekilde çalışıyor.

Apple, asıl köklü yenilikleri, şimdilik Beta testleri süren ve Aralık ayında herkesin beğenisine sunulacak olan iOS 11.2 ile sunacak. iOS 11.2 güncellemesi ile iMessage üzerinen Apple Pay ile para gönderme, iMessage‘ı iCloud ile tam entegre bir şekilde kullanma ve yeni duvar kağıtları gibi özellikler gelecek. iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde yer alan yeni portre modu efektlerinin Beta aşamasından çıkması zor gibi görünüyor. Ancak Apple, iOS 11’in hatalarını unutturmak için elini çabuk tutabilir ve portre efektleri beta aşamasından iOS 11.2 ile çıkabilir.

Yaklaşık olarak 45 MB büyüklüğündeki iOS 11.1.1 güncellemesini; Ayarlar>Genel>Yazılım güncelleme bölümünden indirebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce iPhone ve iPad’inizin şarjının %50‘den fazla olmasına dikkat edin.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz