Ana Sayfa iPad Apple A11X sekiz çekirdek ile gelebilir

Apple A11X sekiz çekirdek ile gelebilir

0

Yeni iPad Pro modellerine hayat verecek olan Apple A11X yonga setinin detayları belli oldu.

Apple, önümüzdeki yıl iPad Pro modellerini yenileyecek. Bu yeniliğin iPhone X‘teki gibi köklü olacağı ve Home tuşuna 2018 model iPad Pro‘da veda edeceğimiz söyleniyor. iPad Pro’nun tasarım sızıntılarından sonra şimdi de donanımı hakkında bilgiler geldi. Yeni iPad Pro’ya hayat verecek olan Apple A11X yonga seti, sunduğu performans ile adeta büyüleyecek.

Apple A11X fark yaratacak

Apple, bildiğiniz gibi o yıl tanıttığı iPhone’larda kullandığı Apple A işlemcilerinin sonuna X ekleyerek iPad modellerinde kullanıyor. Apple A işlemcilerine göre daha fazla performans sunan Apple AX işlemciler 2018 yılında seviye atlayacak.

Apple A11X yonga setinin tam sekiz çekirdekten oluşacağı söyleniyor. TSMC’nin 7 nm üretim süreci ile üretilmesi beklenen Apple A11X‘in, Benchmark sonuçları şimdiden merak edilmeye başlandı.

Apple A11X‘in sekiz çekirdeğinin nasıl çalışacağı henüz bilinmiyor. A11 gibi Nöral sisteme sahip olacağı bilinen A11X‘in, destekleyen uygulamalarda 8 çekirdeğini aynı anda, sistem boşta iken 2 çekirdeğini ve sistem standart işlemler yaparken 4 çekirdeğini kullanması bekleniyor.

A11 ile Benchmark testleri tabiri caizse silip süpüren hatta PC işlemcilerine bile kafa tutan Apple, A11X ile Qualcomm ve Samsung‘un yanına yaklaşamayacağı bir performans sergileyebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz