Ana Sayfa MacOS macOS High Sierra’da medya tuşu nasıl düzeltilir?

macOS High Sierra’da medya tuşu nasıl düzeltilir?

2

macOS High Sierra medya tuşu sorunu ile iTunes ve Spotify kullanıcılarına zor anlar yaşatıyor. Peki, macOS High Sierra’da medya tuşu nasıl düzeltilir?

Apple, Eylül ayının sonunda yayınladığı macOS High Sierra güncellemesi ile büyük tepki çekmişti. Apple File System’e geçiş yapan macOS High Sierra, özellikle sürekli yedek alan Mac kullanıcılarına sorunlar yaşatmıştı. macOS High Sierra ile gelen bir diğer sorun ise medya tuşu görevinin Safari’ye devredilmesiydi.

MacBook klavyesinde yer alan medya tuşları, iTunes, Spotify, Tidal, Deezer ve benzeri medya oynatıcıları desteklerken, High Sierra ile Safari‘yi de desteklemeye başlamıştı. Ancak bu destek işletim sisteminin kafasını karıştırdı. Örneğin; iTunes’tan müzik dinlerken Safari’den bir YouTube videosu açtığınızda, medya kontrolleri ile iTunes’taki müziği durduramıyorsunuz. Çünkü medya tuşları direkt Safari’de oynatılan videoya müdahale ediyor.

Hatta çoğu zaman Safari’den YouTube sekmesini kapatmış olmanıza rağmen, sistem bug’a giriyor ve medya tuşları hala Safari’yi kontrol ettiğini sanıyor. Medya kontrollerini iTunes’ta kullanabilmek için çoğu zaman Safari‘yi CMD+Q ile kapatmak gerekiyor.

macOS High Sierra’da medya tuşu nasıl düzeltilir?

Bugün bu sorunu çözen bir uygulama Github üzerinde yayınlandı. milgra isimli geliştirici HIGH SIERRA MEDIA KEY ENABLER adını verdiği uygulama ile medya tuşu karmaşıklığını ortadan kaldırdığını söylüyor.

Touch Bar’lı MacBook Pro modelleri dışında tüm MacBook modellerinde çalışan bu uygulamanın, yüklenmesi biraz zahmetli. Geliştiricinin Apple Developer hesabı ve sertifikası olmadığı için uygulamayı yüklemek için Terminal’e kod yazmanız gerekiyor.

Terminal’e “sudo spctl –master-disable” kodunu yazdıktan sonra; Sistem Tercihleri>Güvenlik ve Gizlilik>Genel>Şuradan indirilen uygulamalara izin ver bölümünden “Herhangi bir yer” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra uygulamayı macOS’e yükleyebiliyorsunuz.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Çok sıkıntı oldu bu durum, Oynat/Duraklat tuşu Google Çeviri’de takılı kalmış, en son baktığım kelimeyi okuyup duruyor. 🙂

    Fakat aklıma takılan bu uygulama güvenli mi? Yani sonuçta klavyeyi okuyabiliyor olması sıkıntı yaratmasın?

  2. Uygulama çok işime yaradı. Normalde Safari’yi kullanmam, bunun yerine Chrome kullanırım. Ama yine de tuş bozuktu. Hani gerçekten tuşun çalışmadığını falan düşünmeye başladım, bu uygulama çok iyi oldu. Teşekkürler 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz