Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple daha ince ve parlak micro-LED ekran üretebilir

Apple daha ince ve parlak micro-LED ekran üretebilir

1

Apple’ın, 2019 yılında daha ince parlak micro-LED ekran üreteceği ortaya çıktı. Apple, bu konuda TSMC ile anlaşmış durumda.

Apple, uzun süredir micro-LED ekran teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Ancak micro-LED ekranın seri üretiminde bazı sorunlar vardı. Apple’ın, seri üretimdeki aksaklıkların önüne geçmek için Tayvan’daki TSMC ile anlaştığı açıklandı.

micro-LED, Apple Watch ile gelebilir

micro-LED ekran üretiminin ekonomik olması durumda Apple’ın iPhone, Apple Watch ve iPad modellerinde bu ekran teknolojisine yer vermesi bekleniyor. Analistlere göre; her şey yolunda giderse en erken 2019 yılında micro-LED ekran Apple Watch modellinde yer verilebilir.

2014 yılında micro-LED ekran üreticisi LuxVue‘yi satın alan Apple, OLED ile gelen sorunları micro-LED ile absorbe etmek istiyor. Bildiğiniz gibi OLED ekran onlarca eksiğine rağmen en mevcuttaki en iyi ekran teknolojisi olarak biliniyor.

micro-LED ekran ile daha gelişmiş renk hassasiyeti, gelişmiş kontrast, 120 HZ‘den yüksek hızlı tepki süresi ve gerçek siyah tonu kullanıcılar ile buluşacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. micro-Led’lerin sağladığı teknik avantajların yanı sıra Apple’ın artık Samsung’un eline bakmak zorunda kalmayacak olması da önemli bir detay.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz