Ana Sayfa iOS Jailbreak popülerliğini kaybetti

Jailbreak popülerliğini kaybetti

1

Jailbreak, artık eskisi kadar popüler olmadığı için; Cydia’nın en önemli reposu ModMyi, kepenkleri indirme kararı aldığını açıkladı.

Kapalı bir işletim sistemi olan iOS, Jailbreak işlemi ile kullanıcılara kişiselleştirme imkanı sunuyordu. Cydia’daki repolarda yer alan tweakler ile kişiselleştirilen iOS, uzun bir süredir Jailbreak işlemi için güvenlik açığı vermiyordu. Bu işleme izin veren güvenlik açıklarının kapatılmasında; Apple’ın, iOS’te açık bulan hackerlara ödül vermesi büyük önem taşıyor.

Jailbreak için yolun sonu görünüyor

iOS’i sürekli güvenli bir işletim sistemi olarak kalmasını sağlayan Apple, güncellemeler ile sunduğu yeniliklerle Cydia‘daki tweaklere olan ihtiyaçları da ortadan kaldırmıştı. Jailbreak‘e Apple’dan sonra en büyük darbe ModMyi cephesinden geldi.

Cydia‘nın en popüler reposu olan ModMyi, bugün reposunu arşivleme kararı aldığını açıkladı. Artık ModMyi reposuna yeni tweak araçları ve temalar eklenmeyecek. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde de ZodTTD/MacCiti reposu kepenkleri indirmişti.

ModMyi cephesi bu kararı almasının sebebi olarak; Jailbreak’in artık eskisi kadar popüler olmamasını gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Aylarca Jailbreak cikmasini bekle, sonra bi zahmet yayinlasinlarda kullanmaya basla derken cok zaman geciyordu. Uzun zamandir bende ilgimi kaybetmistim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz