Ana Sayfa iPhone Yeni iPhone, LCD ekran ile gelebilir

Yeni iPhone, LCD ekran ile gelebilir

0

2018’de tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinin LCD ekran ile geleceği söyleniyor. Peki, Apple neden OLED yerine LCD ekran kullanacak?

Apple, iPhone X ile birlikte OLED ekran teknolojisine geçiş yapmıştı. Samsung‘dan aldığı OLED paneldeki eksiklikleri Super Retina HD teknoloji ile kapatan Apple, yine de bir takım sorunların önüne geçememişti. OLED’in yapısından dolayı kaynaklanan sorunların baş göstermesi ve özellikle de yeşil çizgi sorunun ortaya çıkması, Apple’ı LCD ekran kullanımına yönlendirecek gibi görünüyor.

Yeni iPhone’da LCD ekran sesleri

Rosenblatt Securities şirketinden Jun Zhang, Apple’ın 2018’de tanıtacağı yeni iPhone modellerinde OLED yerine LCD ekrana yer vereceğini dile getiriyor. Jun Zhang‘a göre; yeni iPhone modellerinde LCD ekranın kullanılmasındaki en büyük etken, maliyet ve yaşanan sorunlar olacak.

999 dolara satılan iPhone X’in en pahalı parçası olan OLED ekrana, şimdilik iPhone 8s olarak bilinen modelde veda edilmesi; hem maliyeti hem de telefonun satış fiyatını düşürecektir. Ancak OLED’den vazgeçilmesi görüntüde bir eksiklik yaratmayacak. Çünkü; LCD ekranda Super Retina HD ve True Tone desteğinin verilmesi, piyasadaki diğer OLED ekranlara göre daha net ve doğal bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz