Ana Sayfa MacOS macOS High Sierra hatası şifre olmadan root erişimi sağlıyor

macOS High Sierra hatası şifre olmadan root erişimi sağlıyor

2

macOS High Sierra hatası teknoloji gündemine damgasını vurdu. macOS High Sierra hatası şifre olmadan root erişimi sağlıyor.

Zaman zaman her işletim sisteminde hatalar ve güvenlik açıkları ortaya çıkıyor. Diğer masaüstü işletim sistemlerine göre daha güvenli ve sorunsuz olan macOS da bugün bu hatalardan nasibini aldı. macOS High Sierra‘da ortaya çıkan bir hata, şifre olmadan 3. kullanıcılara root erişimi sunuyor. Peki, bu güvenlik açığı nasıl çalışıyor?

macOS High Sierra hatası, Mac’in kilidini açıyor

Mac’inize erişimi olmayan biri Sistem Tercihleri>Kullanıcılar ve Gruplar>Kilidi aç bölümünden kullanıcı adını silip yerine root yazıp şifreyi boş bırakarak Mac’in kilidini devredışı bırakabiliyor. Ancak bu güvenlik açığının devreye girmesi için Mac’in kilidinin hali hazırda açık olması gerekiyor.

Apple’ın bu güvenlik açığını kapatana kadar Terminal‘e sudo passwd -u root yazıp bir şifre belirlemenizi tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde root kullanıcısının şifresi olmadığından Mac’inizin kilidini 3. kişiler kolaylıkla açabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz