Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple Music’in patronu Jimmy Iovine: Çevrimiçi müzik servislerinde para yok

Apple Music’in patronu Jimmy Iovine: Çevrimiçi müzik servislerinde para yok

0

Jimmy Iovine, çevrimiçi müzik servislerinden firmaların çok gelir elde etmediklerini açıkladı. J. Iovine’e göre; Spotify’ın pazar payı çok düşük.

Son dönemde popüler olan çevrim içi müzik hizmetleri, Apple’ın da dikkatini çekmiş ve Cupertinolu dev Apple Music ile piyasaya girmişti. Apple Music’in başına müzik sektöründe bir dönem faaliyet göstermiş olan Jimmy Iovine‘ı getiren Apple, kısa sürede büyük işlere imza atmıştı.

En büyük rakibi Spotify’ı kısa sürede yakalayan Apple Music, 3 aylık deneme sürümü ile büyük ilgi görmüştü. Bugün ise Apple Music’in patronu Jimmy Iovine‘dan çarpıcı açıklamalar geldi.

J. Iovine, Spotify‘ın müzik endüstrisine fazla önem vermediğini ve bu yüzden müzik sektörünü zorlu günlerin beklediğini açıkladı. Iovine, Spotify gibi aylık ödeme ile çevrimiçi müzik servisi sunan firmaların, yeni karlar elde etmek için farklı kararlar alması gerektiğinin altını çiziyor.

Jimmy Iovine: Spotify, sanatçılara gerekli önemi vermiyor

Çevrimiçi müzik sektörünün en az gelir elde eden firmalarından biri olarak Spotify’ı gösteren Iovine, Spotify’ın sanatçılara gerektiği kadar yardımcı olmadığını dile getiriyor. Apple, Google ve Amazon gibi müzik servisi sunanların, sanatçılara daha fazla yardım ettiğini dile getiren Jimmy Iovine, Spotify’nin parasal yetersizliğinden dolayı savunmasız kaldığını belirtiyor.

Spotify’ın aylık ödeme sisteminin karlı bir model olmadığını ve fiyat noktasında tüm çevrimiçi müzik servislerinin yeni bir formül denemesi gerektiğini belirten patron, bu açıklamaları ile Apple Music‘in çok yakında fiyatları arttıracağının sinyallerini veriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz