Ana Sayfa iOS iPhone ve iPad için Microsoft Edge çıktı

iPhone ve iPad için Microsoft Edge çıktı

0

Microsoft’un Windows 10’da kullandığı Microsoft Edge tarayıcı iOS platformu için de yayınlandı. Peki, iOS için Microsoft Edge neler sunuyor?

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda iOS için Microsoft Edge tarayıcısının Beta testlerine başlamıştı. Kısa süre içerisinde Beta aşamasını tamamlayan uygulama, bugün App Store’daki yerini aldı. Windows 10‘daki internet tarayıcısı deneyimini iPhone ve iPad‘e getiren Microsoft Edge, şimdilik ülkemizde kullanıma sunulmadı.

Microsoft Edge, iOS’te neler sunuyor?

Microsoft Edge‘in iOS uygulaması; web sayfalarını devam et özelliği ile PC’ye aktarabiliyor. Böylelikle iOS’te gezindiğiniz bir sayfayı Windows 10 PC‘nizden görüntülemeye devam edebiliyorsunuz. Handoff benzeri bir sistem ile çalışan bu özellik, Microsoft tarafından “PC üzerinden devam et” şeklinde isimlendirilmiş.

 

Ayrıca; Microsoft Edge‘in PC ve mobil uygulamaları senkronize bir şekilde çalışıyor. İnternet geçmişiniz, favori internet sayfalarınız ve diğer ayarlarınız iPhone, iPad ve masaüstünde senkronize oluyor. Microsoft Edge‘in ön tanımlı arama motoru Bing olarak belirlenmiş. Dilerseniz bunu Google veya Yahoo ile de değiştirebiliyorsunuz.

Son olarak Microsoft Edge’in iPhone X‘un ekran çözünürlüğüne destek vermediğini, ilerleyen günlerde ise Türkiye App Store‘unda yayınlanacağını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz