Ana Sayfa MacOS Mac App Store’a 32 Bit uygulamalar kabul edilmeyecek

Mac App Store’a 32 Bit uygulamalar kabul edilmeyecek

0

Apple, bugün geliştiricilere gönderdiği mail ile Mac App Store’a 32 Bit tabanlı uygulamaların kabul edilmeyeceğini resmi olarak açıkladı.

Apple, 32 Bit mimarisi ile üretilen uygulamaları fişini iOS 11 ile çekmişti. iOS 11 güncellemesi ile App Store’daki 32 Bit uygulamalar iPhone ve iPad modellerine yüklenemiyordu. 32 Bit uygulamaları 2018 içerisinde App Store’dan kaldırması beklenen Apple, bugün Mac App Store için bir atılım daha yaptı.

Mac App Store, 64 Bit için kolları sıvadı

Cupertinolu teknoloji devi, geliştiricilere göndermiş olduğu mailde 32 Bit uygulamaların 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Mac App Store‘a kabul edilmeyeceğini açıkladı. Mailde ayrıca; mevcuttaki 32 Bit uygulamaların ise 2018 yılının Haziran ayına kadar güncellenmesi gerektiği de yer alıyor.

Haziran ayında düzenlenmesi beklenen Apple Worldwide Developers Conference 18 (WWDC 18) etkinliğinde tanıtılacak olan macOS 10.14 sürümü ile 32 Bit uygulamaların yeni güncelleme ile Mac modellerinde çalışmayacağı düşünülüyor.

Artık eski bir mimari olan ve güncel işlemcileri tam verimli olarak kullanmayan 32 Bit uygulamalar, işletim sistemine yük olmaya başlamıştı. Yazılım konusunda her zaman öncü olan Apple, bu hamlesinin ardından Linux ve Ubuntu‘ya da ilham verecek. Açıklanan son bilgilere göre macOS 10.14 ile 32 Bit desteğini Linux tabanlı işletim sistemleri ve Ubuntu da kesecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz