Ana Sayfa Öne Çıkanlar tvOS 11.2 güncellemesi yayınlandı

tvOS 11.2 güncellemesi yayınlandı

0

Apple, dördüncü ve beşinci nesil Apple TV için tvOS 11.2 güncellemesini yayınladı. Güncelleme ile gelen yenilikler haberimizde.

Apple, uzun bir süredir iOS 11.2 ve macOS 10.13.2 güncellemelerinin yanında tvOS 11.2 için de Beta testlerine devam ediyordu. Apple, bugün dördüncü ve beşinci nesil Apple TV için tvOS 11.2 güncellemesini indirime sundu. Peki, tvOS 11.2 güncellemesi ile ne gibi yenilikler geliyor?

tvOS 11.2 ile gelen yenilikler

Apple TV 4K modelindeki HDR özelliğine yeni seçenekler geliyor. Apple TV 4K’nın video görüntüleme modlarını; kare hızına ve video içeriğinin dinamik aralığına uyacak şekilde otomatik olarak değiştirmesine izin vermek için tasarlanmış yeni bir AVDisplayManager özelliği güncelleme ile sunuluyor.

AVDisplayManager özelliğini Ses ve Görüntü bölümündeki “İçeriği Eşleştir” isimli seçenekten aktif edebiliyorsunuz. Bu bölümden tercihinize göre Dinamik Aralığı Eşleştir ve Çerçeve Oranını Eşleştir seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Apple’ın açıklamasına göre; Dinamik Aralığı Eşleştir seçeneğini aktif ederseniz, HDR formatında olmayan içeriklerin Apple TV 4K modelinde renk patlama sorununun önüne geçebiliyorsunuz. Güncelleme ile ayrıca Apple TV’ye yeni spor özellikleri geliyor.

Şimdilik sadece Amerika‘daki kullanıcılara sunulan bu özellik ile ESPN üzerinde yayınlanan maçların canlı skorlarını ve kalan sürelerini tek bir ekranda görüntüleyebiliyorsunuz.

tvOS 11.2 güncellemesini; Sistem>Yazılım Güncellemeleri>Yazılımı Güncelle bölümünden yükleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz