Ana Sayfa MacOS macOS 10.13.2 güncellemesi yayınlandı

macOS 10.13.2 güncellemesi yayınlandı

1

Apple, uzun bir süredir Beta aşamasında olan macOS 10.13.2 güncellemesini indirime sundu. macOS 10.13.2 ile gelen yenilikler haberimizde.

macOS 10.13 High Sierra ile Apple File System’e (APFS) geçiş yapan Apple, özellikle dosya kopyalama konusunda rakiplerine adeta fark atmıştı. Ancak APFS sayesinde Sierra’ya göre daha hızlı olan High Sierra, bazı sorunlar ile gelmişti. Apple, bu sorunları çözmek için uzun bir süredir macOS 10.13.2 sürümünü test ediyordu.

macOS 10.13.1’de yaşanan, Mac‘in kilidinin şifre girmeden kırılmasına neden olan Root güvenlik açığı için acil bir güncelleme yayınlayan Apple, geçtiğimiz hafta sunulması beklenen macOS 10.13.2 güncellemesini bugün indirime sundu.

Hatalarından arındırılmış ve güvenlik açıkları kapatılmış bir halde Mac App Store’da yayınlanan macOS 10.13.2 güncellemesi ile sistem performansında iyileştirmeler yapılıyor.

macOS 10.13.2 ile yapılan düzeltmeler

Belirli üçüncü parti USB ses aygıtları ile uyumluluk artıyor.

Önizleme’de PDF belgelerini görüntülerken VoiceOver ile dolaşma iyileştiriliyor.

Braille ekranlarının Mail uygulaması ile uyumluluğu artıyor.

macOS 10.13.2 güncellemesini; MacBook (2009 sonu veya daha yeni model), MacBook Pro (2010 ortası veya daha yeni model), MacBook Air (2010 sonu veya daha yeni model), Mac mini (2010 ortası veya daha yeni model), iMac (2009 sonu veya daha yeni model) ve Mac Pro (2010 ortası veya daha yeni model) modelleri alıyor.

Güncellemeyi; Mac App Store>Güncellemeler bölümünden yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yükledikten sonra Mac’iniz yeniden başlatılacak. Ancak tam verimlilik alabilmek için güncelleme kurulduktan sonra Mac’i kapatıp açmanızda fayda var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Medya tuşlarına dair bir düzeltme yok gibi. Safariden video izleyince medya tuşları iTunes’da hala etkisiz kalıyor. :@

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz