Ana Sayfa iPhone Apple, iPhone X’daki çentikten gurur duyuyor

Apple, iPhone X’daki çentikten gurur duyuyor

0

iPhone X’daki tam ekran tasarımın, TrueDepth kamera sistemi ile birleşmesinden dolayı ortaya çıkan Notch yani çentikten Apple gurur duyduğunu açıkladı.

iPhone X ile köklü tasarım değişikliğine giden Apple, TrueDepth kamera sistemine yer vermek ve tam ekran tasarımına geçmek için telefonun tasarımında Notch yani çentik adı verilen bir çıkıntıya yer vermek zorunda kalmıştı.

Bazı kesimler tarafından eleştirilen çentik, uygulama geliştiricilerinin elinde ölü alandan çok bir kısayol barına dönüşebiliyor. Notch olayı hakkında uzun süredir sessiz kalan Apple, bugün sessizliğini bozdu.

Çentik, gurur verici bir teknolojinin ürünü

Apple’ın Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, Tom’s Guide ile yaptığı son röportajda; Apple’ın iPhone X‘daki çentikten gururlandıklarını açıkladı.

Joswiak; “iPhone X’daki bileşenleri, şimdiye kadar yaptığımız en yoğun paketlenmiş teknolojik ürünlerden biri. Ayrıca bu derecede küçük bir alanda yapmış olduğumuz en sofistike teknoloji iPhone X oldu.” ifadelerini kullandı.

Greg Joswiak; Apple’ın yüz tanıma teknolojisinin arkasındaki farkı vurgulayarak sözlerine devam etti. Joswiak, Android telefonlara gönderme yaparak, “Biz parmak izi okuyucusunu telefonun arkasına koymak gibi bir hata yapmadık. Bunun yerine biyonik yüz tanıma teknolojisini geliştirdik. Başkalarının yapamadığı işi yaptık.” dedi.

Son olarak Tom’s Guide‘ın listesinde, 2017’nin en yenilikçi teknolojisinin iPhone X’in yer aldığını belirtelim. iPhone X’u ön plana çıkaran etkenler arasında Face ID, Super Retina HD ekran ve Apple A11 Bionic çip bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz