Ana Sayfa iPhone iPhone, Flickr’ın en popüleri seçildi

iPhone, Flickr’ın en popüleri seçildi

0

Açıklanan son verilere göre; Flickr üzerinde en çok kullanılan fotoğraf makinesi iPhone seçildi.

Flickr, her yıl olduğu gibi bu yıl da platformu üzerinde en çok kullanılan fotoğraf makinelerini açıkladı. 2014‘ten bu yana akıllı telefonların DSLR makineler karşısında hüküm sürdüğü Flickr’da, iPhone bu yıl rakipleri ile olan arasındaki farkı iyice açtı.

En popüler kamera, iPhone’un kamerası

Açıklanan istatistiklere göre; Flickr üzerinde çekilen fotoğrafların %54‘ü iPhone‘a ait. Canon ile çekilen fotoğraflar %23 ve Nikon ile çekilen fotoğraflar ise %18 seviyesinde kaldı. Genel olarak değerlendirmeye bakacak olursak, Flickr’daki fotoğrafların %50‘si akıllı telefonlar ile ve %33‘ü DSLR fotoğraf makineleri ile çekiliyor.

İşin ilginç yanı ise %54’lük bir oran ile hüküm süren Apple, bunu eski iPhone modellerine borçlu. iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 5s modelleri Flickr’ın en popüler fotoğraf makineleri arasında yer alıyor.

iPhone X ve iPhone 8 Plus ile kamera konusunda çığır açan Apple, 2018 yılında bu telefonların kullanımının artması ile payını %60 seviyelerine çıkaracaktır. Austin Mann Lauds gibi profesyonel fotoğrafçıların iPhone X’un kamerasını övmesi ve SLR yerine iPhone’u tercih etmesi, gelecekte mobil kameraların gelişimine yol gösterecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz